Läs Tove Alsterdals böcker i rätt ordning!

I vilken ordning ska jag läsa Tove Alsterdals böcker? Här hittar du böckerna i rätt ordning! 

Tove Alsterdal 

Tove Alsterdal är född 1960 och är en svensk författare. Tidigare har hon arbetat som journalist och dramatiker. Hon debuterade som författare 2009 med spänningsromanen Kvinnorna på stranden. Filmrättigheterna har sålts till ett brittiska Filmwave AB, som skapar en serie på sex delar. Krimalromanen Rotvälta har blivit utsedd till bästa svenska kriminalroman 2020. 

 

Gränsland

Böckerna är fristående och behövs inte läsas i ordning. 
Men vi rekommenderar att läsa böcker i rätt ordning för bäst läsupplevelse. 

 

1. Kvinnorna på stranden, 2009

Terese från Järfälla vaknar på en strand i södra Spanien. Hon går ner till havet och råkar kliva på liket av en afrikansk man. I hamnen intill kliver en kvinna i land. Hon har smugglats genom havet och blivit räddad av vågorna. Hon heter Mary, men inte så länge till. Samtidigt i New York försöker Ally få tag i sin man som är en känd frilansjournalist. Han har rest till Paris för att skriva om människohandel och slaveri. Ally tar ett plan över atlanten för att leta reda på sin man. Det blir en mörk resa djupt i hennes förflutna. Denna thriller handlar om tre kvinnor där deras vägar möts. Deras liv förändras totalt. 

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory

 

2. I tystnaden begravd, 2012

En man slås ihjäl med sin egna yxa i Tornedalen. I Sankt Petersburg skjuter en gangsterledare sin närmaste vän och flyr över gränsen. Katrine som precis fått sparken från sitt jobb upptäcker att hennes mamma är den hon trodde. Hon finner sanningar i byn Kivikangas som tystas ner i generationer. I tystnaden begravd är både en kriminalroman och en storslagen släktkrönika.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

 

3. Låt mig ta din hand, 2014

Charlie Eriksson störtar ner från balkongen från elfte våningen natten mot valborgsmässoafton. Hon lämnar sig ett liv med droger, kaos och ouppfyllda drömmar. Dödsfallet avskrivs som självmord. Riddarn vandrar genom Jakobsberg centrum samma natt. Han är en tilltuffsad man som hävdar att Olof Palme fortfarande lever. Han såg att Charlie komma ut från en nattklubb tillsammans med en hotfull man. Men vem skulle tro på det vittnet? Helene har lämnat förorten bakom sig. En mamma som övergav dem, en alkoholiserad pappa och en syster som inte kunde skilja på verklighet och fantasi. Men vem var hennes syster Charlie egentligen? Vad gjorde hon i Buenos Aires fyra veckor före sin död? Tog hon verkligen livet av sig? Det visar sig att Charlie har hemligheter farligt nära. Hemligheter som sträcker sig från 1970 när deras mamma förälskade sig i en argentinsk flykting och försvann.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

 

4. Vänd dig inte om, 2017

Beckomberga var en gång Sveriges största mentalsjukhus. Nu har de byggt dyra bostäder på området. Svante är en av dem som flyttar in. När Svante är på väg hem från affären blir han knivhuggen till döds. Hans exfru Eva blir misstänkt för mordet. De enda vittnet är en kvinna som satt utanför butiken och tiggde, men hon är försvunnen. Rädslan exploderar i förortsidyllen när småpojkar finner rester av mänskliga kroppar i närheten. 

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory

 

5. Blindtunnel, 2019

När Daniel förlorar jobbat förändras han totalt. Han flyr in i husannonser allt längre bort. Han hittar en annons på en vingård som verkar obegribligt billig. I Sonja väcks en dröm om ett annat liv. Hon går med på att sälja radhuset och flyttaV från Sverige om hopp att komma varanda närmare igen. Vingården har stått öde i decennier. Vinfälten är övervuxna och huset är förfallet. När Daniel ger sig på en igenmurad nedgång till källaren, förvandlas drömmen till en mardröm. Sonja blir allt mer medveten om varför huset saknar speglar. 

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

 

Ådalen

Tove Alsterdals nya krimalserie. 


1. Rotvälta, 2020

När Olof var fjorton år ekände han mordet på en tonårsflicka, Lina Stavred. Tjugotre år senare svänger han av från motorvägen i Ångermanland till hans barndomshem. Där hittar han sin pappa mördad med en jaktkniv. 

Polisen Eira Sjödin har just återvänt till Kramfors för att finnas till hands till sin mamma. Hon kommer allt närmare sitt liv när hon undersöker mordet på Olof. 

När Lina mördades var Eira nio år. 

Olof var mannen i hennes mardrömmar. 

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory

 

2. Slukhål, 2021

I ett ödehus vid Offersjön, djupt inne i de ångermanländska skogarna, hittas en ihjälsvulten man. Två fingrar är avhuggna på hans vänstra hand.

Sjuttio mil längre norrut, i det nästan övergivna gruvsamhället Malmberget har en annan man spärrats in i en källare och lämnats att dö.

Eira Sjödin, polisassistent i Kramfors, blir engagerad i utredningen, samtidigt som hennes mamma måste in på vårdboende. Hennes bror sitter fängslad, dömd för ett brott han har erkänt, men inte begått.

När ännu en man försvinner berör det Eira personligen.

För att finna honom är hon beredd att riskera allt.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via BookbeatNextory eller Storytel.