Läs Sara H Olssons böcker i rätt ordning!

I vilken ordning ska jag läsa Sara H Olssons böcker? Här hittar du böckerna i rätt ordning! 

Sara H Olsson

Sara H Olsson, född 1979 är en svensk författare och feelgood-drottning. Hennes böcker är "hängmatteromaner" med hög igenkänningfaktor. Böckerna utspelar sig i fiktiva småstadsorter. Böckerna kryllar av klychor och sterotyper med humor. 


Tradviken

1. Sjöbodsblues, 2019

Ellen Westman drömmer om att bo vid havet och får låna sin exmans sommarhus i Tradviken. Hon tänker sig ett semesterparadis fullt av liv och rörelse, men verkligheten är något helt annat ett sömnigare kustsamhälle får man leta efter.   

Fröken Sverige 1983, Birgitta Lundin, lever numera ett tillbakadraget liv i Tradviken. Dagarna spenderar hon i ensamhet framför datorskärmen i jakt på nya yogafilmer på Youtube.   

Unga Tess älskar sin hemort trots allas uppmaningar om att hon borde ta sig ut i världen. Tess parhäst är åttiofemåriga Signe, en tuff tant som gör sitt bästa för att stoppa all exploatering av idyllen. Men när det börjar hända märkliga saker nere vid sjöbodarna i hamnen står duon inför sin största utmaning någonsin.    

Sjöbodsblues är en lättsam berättelse om fyra kvinnoöden som vävs samman när den stora världen knackar på i det lilla men charmigt tråkiga Tradviken.   

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory

 

2. Discokungen, 2020

I Tradviken bor Tess, en ung kvinna som älskar hemorten, trots att de flesta ser den som ett hopplöst bakvatten. En av få som delar hennes varma känslor är den jämnåriga självutnämnda experten på kungligheter, Johannes Aleborn. Kanske, tänker Tess, går det att finna kärleken även i Tradviken.

När Johannes ställer upp i tv-programmet Miljonfrågan får rivalen Linnea plötsligt upp ögonen för honom och Tess förhoppningar om framtiden ser ut att grusas. Som om inte det vore nog står det lilla samhället i vägen för den svenskamerikanska miljonärsdottern Christas affärsintressen. Tillsammans med den från­skilda storstadstjejen Ellen och den folkskygga Birgitta, vinnare av Fröken Sverige-titeln 1983, måste hon samla in en smärre förmögenhet för att sätta stopp för Christa. Det är vinna eller försvinna för Tradviken!

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

 

 


Hallavik 

1. Du glädjerika sköna, 2017

Nina har ett rätt bra liv. Hon lever lyxigt med en obegränsad budget i huvudstaden. Hon har en man som avgudar henne och en älskare på sidan om. Hennes liv flyter på tills ett snedsteg förändrar hennes liv. Nina flyttar tillbaka till sin hemstad Hallavik till sin mamma och hennes fru. Hennes liv vänds upp och ner och helt plötsligt är det rätt uselt. Tills hon träffar Johanna. Johanna är en vild och frigjord kock som trivs med sig själv. Hon är jordnära och självständing och roar sig med yngre killar och gör allt för att slippa nya grannar. Du glädjerika sköna är en humoristisk, lättsam och spännande roman med kärlek, svek och sex. 

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory

 

2. O helga natt, 2017

Det är snart jul och en ny fas i det lättsamma livet i Hallavik för Nina Becker och Johanna Seger. Nina bjuder in till glöggfest för att fira sin återkomst. Hon ser fram emot en flirtig kväll med vänner och nya bekantskaper. Men Nina vet inte hur hon ska reagera när ett bekant ansikte dyker upp på festen. Johanna kan inte släppa sin personliga problem, vilket slutar med att hon firar lite för mycket och hamnar i en intim situation med fel man. 

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

 

3. Livet är en fest, 2019

Klarne Karlsson är en äldre ungkarl som kör flakmoped och har åsikter om allt i världen. Han bor i det lilla samhället Hellvetet. När hans grannhus blir till salu och de nya ägarna är Nina och Johanna som vill förverkla sin dröm om att driva ett hotell, uppstår det många missförstånd. Klarne blir förtvivlad och tror de ska driva en "sexklubb för gays". Han tar hjälp av sjuttonåriga raggaren Rikard för att luska fram vad som försiggår. 

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory

 

4. Värre framåt natten, 2021

Johanna Seger har fullt upp, både på jobbet och hemma. Hotellet Vita huset, som hon driver tillsammans med väninnan Nina Becker, upptar en stor del av hennes tid och hon dras med ständigt dåligt samvete över att inte räcka till för sin treårige son Bertil, som nu har börjat stå väldigt nära sin pappa. Samtidigt kämpar Nina och hennes sambo med att försöka skaffa barn, ivrigt påhejade av Ninas mamma som sparat varje babyplagg och pryl sedan sjuttiotalet.

När Vita huset får besök av ”Lord Cosmos” och hans anhängare kan de två hotellägarna till en början bara skratta åt det förmodade och märkliga rollspelsgänget. Men när Klarne Karlsson, hotellets frispråkige vaktmästare, får syn på en av gästerna storgråtande i fönstret börjar han ana att allt inte är som det ska. Vad gör de i Hallvetet egentligen, och varför har de ingen packning med sig?

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory

 

5. Dina ängder gröna, 2021

Det har varit dåligt med bokningar till hotellet Vita huset under hösten. Nina och Johanna funderar på hur de kan locka till sig gäster. När Johanna läser en artikel om hur fågelskådare släpper allt och vallfärdar till platser där ovanliga fågelarter siktats, får hon en briljant idé.

Samtidigt som affärerna tar fart har Johanna fullt upp med att ta hand om sin fyraårige son, som hon dumt nog tagit ur förskoleverksamheten. Konsten att balansera jobbet med föräldraskapet visar sig vara svårare än hon trott.

I sin tur går Nina i hemlighet och funderar över livet. Kanske är det inte hotellägare hon vill vara i resten av sina dagar? När hon oväntat får ett spännande erbjudande ställs allt på sin spets. Men hur lägger hon fram det för Johanna utan att riskera deras vänskap?

Även den evige ungkarlen Klarne har omvärderat sitt liv och skaffat sig nya, jämnåriga vänner. Men då en av fågelskådarna börjar bli väldigt påstridig kan han inte riktigt förstå hennes avsikter. Hur mycket förändring klarar egentligen en gammal gubbe?

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via BookbeatNextory eller Storytel.

 


Gräddhyllan 

1. Klassföräldrarna, 2021

Singelmamman Malin och hemmafrun Anettes liv förvandlas till en berg-och dalbana när de väljs för klassföräldrar för årskurs fem. 

Anette är hustru till en kändisadvokat och bor på Gräddhyllan. Hon spenderar mest tid på att uppdatera sin perfekta instagram. Malin som är ensamstående till fyra barn, kämpar livspusslet och drömmer om att träffa sin drömprins. 

När de omaka paret ska baka muffins tillsammans för att finansiera barnens klassresa, visar det sig trots allt att kvinnorna har något gemensamt. De båda har hamnat i ekonomisk knipa. Anette hittar en sportväska full med hash i makens garderob och föreslår att de ska sälja specialbrownies för att snabbt hamna på banan igen. Hur svårt ska det vara? 

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.  


Kvarteret Kronan

1. Bokförlaget Gyllendufva, 2021 (medförfattare Lilly Emme)

Gunilla von Schmeeren är nybliven änka och har ärvt sin makes anrika bokförlag Gyllendufva, som trots prestigefylld utgivning lider av stora, ekonomiska utmaningar. Om situationen inte vänder inom åtta månader kommer hon att tvingas att sälja företaget för att betala banken. Gunilla bestämmer sig för att anställa den erfarna förläggaren Petra, och tillsammans jobbar de för att få förlaget på fötter. Men kommer de att få tag i den lysande debutanten som inte svarar på mail? Kommer den bittra agenten göra allvar i sina hot om stämning? Och kommer de att ha råd att ställa ut på Bokmässan?

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.