Läs Samuel Karlssons böcker i rätt ordning!


I vilken ordning ska jag läsa Samuel Karlssons böcker? Här hittar du ordningen på böckerna! 

Samuel Karlsson (f. 1969) är författare och journalist och bor med sin familj i Älta sydost om Stockholm, men är uppvuxen utanför Vimmerby i Småland. Karlsson har varit chefredaktör för bland annat Vi Båtägareoch har skrivit flera framgångsrika deckare om Louise Hård och hennes kolleger på polisstationen i Hultsfred.


Serien om polisinspektör Jessica Jackson

1. Morden på Mörkö, 2019

Jessica Jackson är polis i Västervik och får ärva ett gammalt nedlagt mejeri på (den fiktiva ön) Mörkö, där hon drömmer om att starta ett mikrobryggeri. Men när en död man flyter i land på ön grusas hennes planer. 


Efter en fest i bygdegården försvinner en ung kvinna. Allt tyder på att hon blivit utsatt för våld. Jessica var själv med på festen, men har inte någon klar bild över vad som egentligen hände. Allt hon minns är ett bråk mellan några invandrare och den försvunna kvinnan. 
Eftersom hon känner till platsen dras Jessica snart in i den alltmer komplicerade polisutredningen. Och när ön blir isolerad efter en häftig storm står hon plötsligt helt ensam. Den idylliska fasaden briserar. Under ytan gror hat, svek och lögner. Öns invånare bär på en hemlighet värre än hotet från mördaren och om den avslöjas blir konsekvenserna förödande för alla inblandade  

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory

 

2. I mördarens skugga, 2019

Jessica Jackson är tjänstledig från sitt jobb som kriminalpolis och har stora framgångar med sitt mikrobryggeri i det gamla mejeriet på Mörkö men när hennes pappa Larry kommer tillbaka från USA blir allt plötsligt väldig komplicerat. Han är nämligen inte glad över förändringarna som skett i hemmet.   Liksom i Morden på Mörkö tvingas Jessica än en gång avbryta tjänstledigheten när hon kastas in i ett intensivt spaningsarbete efter att det skett en serie brutala mord på ön.  

Spaningsarbetet försvåras av att både prästen Mikael och pappa Larry visar sig ha kopplingar till offren. När det gäller Mikael finns det dessutom ännu en svårighet. Jessica vet nämligen att Mikael är oskyldig, men hon kan inte träda fram med den informationen utan att avslöja att hon är Mikaels hemliga älskarinna. Frågan är hur hon ska skydda honom. Ju närmare Jessica kommer sanningen, desto tydligare blir det att det är hon själv som är mördarens nästa offer.    

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory

 

3. Höstmorden, 2020

En man försvinner från Mörkö och det enda spåret efter honom är hans blodsbestänkta skor som återfinns på en pir morgonen efter försvinnandet.  

Mer än tio år senare gör tre tonåringar inbrott i en igenbommad sommarstuga. I källaren hittar en av dem ett sargat kvinnolik. Strax efter den fruktansvärda upptäckten inser de att mördaren är kvar på tomten och har sett dem.  

Tack vare en lagändring gällande DNA-hantering får Jessica Jackson och hennes kollegor i uppdrag att ge sig på det kalla fallet med den försvunna mannen. De har ingen aning om vilken våldsspiral de är på väg att börja nysta i. En som inte alls upphörde för många år sedan utan tvärtom precis fått upp farten.      

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory

 

4. Dödsspelet, 2021

En grupp tungt kriminella män blir fritagna från kriminalvårdsanstalten i Västervik där de sitter av sina straff för grova våldsbrott. En av dem är ledaren, Sergei Barkov, en våldsverkare som när ett intensivt hat mot Jessica Jackson efter tidigare sammandrabbningar. Nu hamnar de återigen på olika sidor om lagen när Jessica dras in i en intensiv jakt på de förrymda fångarna.

Samtidigt är Johannes, Jessicas son, på långresa i Sydostasien. I staden Chanthaburi i östra Thailand börjar reskassan sina och han blir snabbt ett tacksamt offer för en av de många bedragare som skor sig på aningslösa ungdomar långt hemifrån och innan Johannes vet ordet av är han indragen i en farlig härva med ortens gangsterkung och tvingas in i ett spel med livet som insats. Kommer han någonsin kunna ta sig hem till tryggheten i Småland igen? Men på Mörkö står ingen trygghet att finna. En kamp på liv och död utspelar sig mellan Jessica och Sergei. Vem vinner och vem förlorar i dödsspelet?   

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory


Serien om Louise Hård

1. Mordet på Hammarskjöld, 2011

Den här fredagen när lantbrevbäraren kommer till torpet Sjöliden utanför Hultsfred kommer enstöringen Eskil Berg inte ut som vanligt för att ta emot avin. Eskil är känd för att hålla stenhårt på sina rutiner, så brevbäraren går in för att leta rätt på honom. det blir en chock för honom när han möts av ett nedblodat kök och hittar Eskil brutalt misshand.

Köp boken på Adlibris eller Bokus.

 

2. Vän med döden, 2012

Rädslan kryper fram under ytan i byar och samhällen i trakterna runtsmåländska Hultsfred. En pyroman härjar om nätterna och poliskommissarie Louise Hård och hennes kollegor står till synes maktlös i jakten på gärningsmannen. Misstänksamheten breder ut sig mellan grannar och vänner.Var kommer det att börja brinna nästa gång?Ingen sover säkert så länge pyromanen går lösSamtidigt spelar ett gammalt försvinnande en central roll i handlingen.Louise pensionerade kollega Sven_Olof Åkermanförsöker ta reda på vad som hände med en ung tjej som försvann spårlöst från en avslutningsfest i början på 60 talet.De båda utredningarna visar sig ha förgreningar till varandra.Författarens ambition med "vän med döden" har varit att skapa en klassisk deckargåta med ett antal personer i ett slutet sällskap där alla misstänka. En pusseldeckare av det lite våldsammare slaget. Vän med döden är en fristående fortsättning på deckaren "mordet på Hammarskjöld" som var den första i Serien om Louise hård och poliserna i Hultsfred.

Köp boken på Adlibris eller Bokus.

 

3. Hämden är min, 2017

Två män hittas hängda i en gammal träkyrka i byn Djursdala några mil utanför Vimmerby.
Har de tagit livet av sig, eller har de blivit mördade? Louise Hård och kollegorna på polisstationen i Hultsfred ställs ännu en gång inför ett fall med flera bottnar. I jakten på svar sätter Louise sitt eget liv på spel och hon möter en motståndare som överträffar allt hon varit med om tidigare. Tre svarta rosor, en hemlig inspelning och ett gammalt svek spelar en central roll i jakten på sanningen. Utredningen utvecklar sig till en tvekamp mellan det onda och det goda där endast en kan segra. Louise tvingas ta till otillåtna metoder för att avslöja förövaren. 

Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory

 

4. Jakten på Louise, 2017

Kriminalkommissarie Louise Hård har fått sparken från sitt jobb på polisen i Hultsfred och dömts till fängelse för tjänstefel och grov misshandel. Hon avtjänar sitt straff på Hinseberg när hon kontaktas av en kvinna med kopplingar till ett kriminellt nätverk. Louise får frågan om hon kan döda kvinnans tre bröder. Tillfälligheterna leder till att hon antar uppdraget.

Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory

 

5. Hennes blodiga händer, 2018

Louise Hård har förlorat sitt jobb som kriminalkommissarie i Hultsfred, kastats i fängelse och tvingats ta tjänst hos en lokal maffialedare. Men allt visar sig vara en väl uträknad plan för att hon ska få möjlighet att infiltrera ett kriminellt nätverk. Rikets säkerhet hotas och hon dras in i en avancerad komplott. Hon blir en bricka i ett spel med livet som insats. Vem är ond och vem är god? Finns det någon hon kan lita på? Hon möter en motståndare som överträffar hennes värsta mardröm och bevittnar en brutal misshandel som tvingar henne att agera. Louise Hård får blod på sina händer i sin kamp för att rentvå sitt namn.

Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.