Läs Peter Nyström & Peter Mohlins böcker i rätt ordning!

 

I vilken ordning ska jag läsa Peter Nyström och Peter Mohlins böcker? Här hittar du ordningen på böckerna!

Peter Nyström och Peter Mohlin är två svenska författare som växte upp med varandra i Åmål. De skrev sin första deckare tillsammans redan som tioåringar. I vuxen ålder bestämde de sig för att börja skriva en kriminalroman tillsammans. Deras bok Det sista livet tilldelades priset Crimetime Award Årets deckardebut 2020. 


John Adderley

1. Det sista livet, 2020

VD:n för Sveriges mest framgångsrika företag dotter försvinner spårlöst i Karlstad. Hon tros vara mördad, men ingen kropp hittas. 

Tio år senare vittnar FBI-agenten John Adderley i en rättegång i Baltimore. Han är i behov av en ny identitet och kräver att få bli placerad till Sverige och Karlstad. Staden han har vuxit upp i, men inte besökt på tjugo år. John får ett nytt namn och ett jobb i cold case-gruppen som utreder tio år gamla försvinnanden. 

Det märks tydligt att Johns krav att få flytta till Karlstad och utreda just detta fall, handlar om att få återse Värmland. Samtidigt växer hans oro att få sin identitet avslöjad och han får allt svårare att balansera sina hemligheter. 

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

 

2. Den andra systern, 2021

Alicia Bjelke är en ung kvinna med ett ansikte så vanställt att folk ryggar tillbaka när de ser henne. Hon och hennes syster Stella har startat ett banbrytande dejtingföretag. Alicia är kodgeniet och vacka Stella står i strålkastarljuset. Tills den dagen Stella hittas död. Alicias liv ställs på ända och hon inser att hon är nästa offer. 

Fallet tilldelas den föredetta FBI-agenten John Adderley som har en ny identitet i Karlstad. John jagas av skuggor av sitt gamla liv och känner sig tvingad att lämna Sverige. Men spelplanen förändras. Istället för att fortsätta fly tvingas han göra upp med sitt förflutna. Mordutredningen visar sig erbjuda en oväntad möjlighet. 

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.