Läs Mats Svenssons böcker i rätt ordning!

I vilken ordning ska jag läsa Mats Svenssons böcker? Här hittar du böckerna i rätt ordning! 

MATS SVENSSON är född 1973 och utbildad civilingenjör. Han bor på landet utanför Sjöbo i Skåne tillsammans med sin fru. Den trettonde bomben är hans debutroman.


Alina och Omar

 

1. Den trettonde bomben

1972: Ett modifierat Viggenplan startar från en flygbas i Blekinge. På fyrahundra meters höjd går något fel och piloten blir tvungen att skjuta ut sig. 

Nutid: Alina Dragovic jobbar på kontraterroristenheten i Skåne. Under ett jourpass dyker det upp underrättelseinformation om vad som skulle kunna vara en terroristcell. Samtidigt som Alina bearbetar uppgifterna nås en journalist av hemligstämplad information om vad Viggenplanet egentligen var till för och vad det bar i sin last. 
När Alina och kollegan Omar följer upp terroristcellsinformationen hamnar de mitt i en eldstrid och i kölvattnet efter den börjar alltifrån ryska intressen till en hemliga svensk militärgruppering att röra på sig, både innanför och utanför landets gränser. 

Vad är det egentligen som ligger bakom allt detta? Och vad fanns ombord på planet som kraschade för snart femtio år sedan? 

Den trettonde bomben är en högoktanig blandning av polisroman och technothriller.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

 

2. De tolv majestäterna

Det har gått fyra år sedan det avslöjades att Sverige i hemlighet länge varit en kärnvapenstat. I hela Europa blåser det kraftiga högervindar och i spåren av pandemin har det högljudda och populistiska partiet Sveriges väl tagit plats i riksdagen och tvingat fram ett allt mer auktoritärt samhälle. På Snogeholms slott i Skåne ska det hållas ett toppmöte mellan Europas tre kärnvapennationer: Storbritannien, Frankrike - och numera alltså även Sverige. Enorma krafter sätts i gungning när den mystiska sammanslutningen De tolv majestäterna vänder sig till den ökände legosoldaten Cornelis van Owen för att sabotera mötet. Det blir upp till poliserna Alina och Omar samt korpral Elinor Minsler vid P 7 på Revingehed att försöka avslöja och avstyra sabotaget. Men vilka är egentligen De tolv majestäterna? Och framför allt: Hur långt är de beredda att gå? 

De tolv majestäterna är den fristående uppföljaren till Den trettonde bomben. Precis som i den första boken i serien bjuds läsaren på en högoktanig och tempofylld blandning av polisroman och technothriller. 

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

 

3. Det elfte budet

I Sverige är det politiska tonläget rejält uppskruvat sedan det högerpopulistiska partiet Sveriges väl kommit till makten. Enorma resurser läggs på det svenska kärnvapenprogrammet, och när ubåten HMS Skåne byggs om till robotubåt sätts ett händelseförlopp i gång som för landet till randen av katastrof. Nya undantagslagar som regeringen drivit igenom för att kunna använda vid ett nödläge aktiveras - och demokratin sätts ur spel. Krisen är ett faktum. 

Utomlands följer man den alarmerande utvecklingen med stigande oro. Britterna skickar spaningsförband till Sverige och såväl NATO som Ryssland förbereder sig för att kunna agera mot vad som ser ut som en statskupp i en kärnvapenstat. Samtidigt har den mystiske general Woodland och legosoldaten Cornelis van Owen helt andra planer när det gäller världsläget, och de är beredda att göra precis vad som helst för att driva igenom sina agendor. 

Återigen blir det upp till poliserna Omar och Alina och soldaten Elinor att göra allt de kan för att få landet på rätt köl, och den här gången är insatserna högre än någonsin. 

Det elfte budet är den fristående uppföljaren till Den trettonde bomben och De tolv majestäterna. Här gäller det att spänna fast säkerhetsbältet och hålla i sig, detta är en riktig högtempotechnothriller! 

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

 

4. Det tionde attentatet

2013 I det afghanska ökenlandskapet i Helmandprovisen slår en elitstyrka till mot ett terroristnäste, men den viktigaste måltavlan lyckas fly.

2029 På en åker i Skåne kliver Bengt-Olle Olsson, Sveriges före detta statsminister, in i förarhytten på sin traktor och vrider om nyckeln. Sekunden efter är han död. En kort tid efter attentatet mot Olsson detonerar en sprängladdning inne i Säkerhetspolisens högkvarter och nu går det inte längre att blunda för att samhällsviktiga funtioner är i direkt fara. En osynlig fiende ligger hela tiden steget före och det är uppenbart att hjärnan bakom dåden har tillgång till hemlig information. Kan mannen som kom undan i Afghanistan för drygt femton år sedan har ett finger med i spelet?

Ännu en gång blir det upp till Säpochefen Alina och militärerna Omar och Elinor att slåss mot både kända och okända fiender för att skydda rikets säkerhet. Det tionde attentatet är den fjärde actionspäckade technothrillern i Mats Svenssons serie om ett Sverige i en nära framtid.

Läs boken på Adlibris, Bokus, Akademibokhandeln, Bokbörsen, Bokoutlet.

Lyssna på den som ljudbok via Bookbeat, Nextory, Storytel, Bokusplay.