Läs Lena Berglins böcker i rätt ordning

I vilken ordning ska jag läsa Lena Berglins böcker? Här hittar du ordningen på böckerna!

I december 2023 släpps min debutroman Kickoff. Det är den första delen i en psykologisk spänningsserie om läraren Lisen Hansson.
Svek, skuld och trassliga uppväxter är avgörande ingredienser i den här spänningsserien.
Lisen Hansson kämpar för sin familj, först för att få den tillbaka, sen för att behålla den. Men det förflutna gör sig påmint och leder henne i fel riktning när de yttre hoten hopar sig runt henne och hennes nära. Sviten om Lisen Hansson bjuder på spänning och passion. Som författare vill jag dyka in i människors komplexitet och gestalta kriserna de drabbas av så ärligt jag kan.
Del två och tre av Lisen Hansson-serien planeras till sommar 2024 respektive vinter 2025.
Vid sidan om mitt författarskap är jag utbildad skrivpedagog och håller kurser i att skriva spänning. Jag kommer gärna ut till bibliotek och skolor för att dela med mig av mina knep för att få till en riktig nagelbitare. Med lekfulla skrivövningar bygger vi karaktärer och undersöker varför konflikter är så viktiga för berättelsen.


 

Lisen Hansson serien

 

1. Kickoff

Djupt inne i Dalarnas skogar ligger en flicka på vägen. Hon andas knappt. Ibland tar det bara en timme för livet att rasa.

Två år senare är alkohol och tankarna på hämnd det enda som får Conny att vilja leva. En dag får han ett oväntat tips som ger en ledtråd om vad som kan ha hänt under natten då hans dotter blev ihjälkörd och förövaren smet från platsen. Tipset leder honom tillbaka till sin hemby, till en kursgård där en lärarkonferens äger rum.

Läraren Lisen Hansson är i känslomässig kris. Hon har blivit utkastad av sin man och tonårssonen vill inte ha kontakt med henne. Den långa sommarledigheten är slut och hon bävar inför veckan på kursgården i Dalarna med kollegorna. I den tryckande sensommarhettan vaknar skulden till liv och människorna omkring henne tycks allt mer bräckliga. Och allt mer hotfulla.

Läs boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat, Nextory eller Storytel.