Läs Leffe Grimwalkers böcker i rätt ordning

I vilken ordning ska jag läsa Leffe Grimwalkers böcker? Här hittar du ordningen på böckerna!

Grimwalker är uppvuxen i Hökarängen. Hans far kom från Finland och hans mor från Baskien. Han är utbildad elektriker. Bland hans tidigare jobb finns försäljare och konsult inom bankbranschen, elektriker på oljeplattform i Norge och nätpokerspelare. Han har själv uppgett att han har ett kriminellt förflutet men utan att dömas för något brott. Mellan 1997 och 1999 gick han på IHM Business School.


 

Memoria Mori serien

 

1. Minnet av att dö

Kriminalkommissarie Samael Duvel har tagit tjänstledigt från polisen när seriemördaren Agnus verkar ha återuppstått. Samael sköt ihjäl honom, men ju fler mord som begås, desto mer inser Samael att det faktiskt är seriemördaren Agnus som är tillbaka.

Samtidigt träffar Samael flickan Ayla, en av alla dem som han har en skuld till. Han förstörde hennes pappas liv och nu vill han rädda hennes, men frågan är om det inte blir tvärtom.

Dessutom måste han ta ett beslut. Ska han döda sin fru eller inte?

När Agnus börjar ta kontakt med Samael väcks gamla minnen till liv och Samael inser att han måste hitta Agnus. Inte bara för att stoppa honom från att döda dem Samael älskar, utan också för att en gång för alla ta tag i sitt eget förflutna.

Läs boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat, Nextory eller Storytel.

 

2. Guds verk

Kriminalkommissarie Samael Duvel är tjänstledig från polisen och ser fram emot att få ta det lugnt ett tag, men som vanligt dras han in kaos.

Hans adoptivdotter Ayla har gjort om slottet han ärvde till ett hotell. För att få ekonomin att gå ihop tvingar Ayla Samael att hitta en 14-årig försvunnen pojke. Sökandet efter Ruben leder honom ner i Limbo, en egen värld i mörkret och tunnlarna under Stockholm. En plats Samael mycket väl känner till och som han lovade sig själv att aldrig återkomma till.

Under tiden mördas två munkar brutalt i den religiösa sekten Opus Deis kloster. Morden verkar ha med Samael Duvel att göra och han blir misstänkt. Är det han som är skyldig eller är det någon som försöker sätta dit honom?

Ju närmare han kommer sanningen, desto värre blir det. Ingenting är vad det ser ut att vara och han måste hitta mördaren för att inte själv åka dit för mord. Mord han förmodligen inte begått. Samtidigt måste han hitta Ruben innan det är för sent.

Läs boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat, Nextory eller Storytel.


Alex Storm serien

1. En perfekt storm, 2019

Alex Storm har äntligen allt han kan önska sig, en smart och vacker fru, barn på väg och firman går bra. Efter ett liv som outsider, vilsen i två olika kulturer och en jobbig uppväxt, har allting fallit på plats. Men orosmolnen hopar sig, och ödet vill annorlunda. Skatteverket jagar honom och en pokermatch som gått överstyr hotar att ruinera honom. Om han inte kan betala kommer firman gå i konkurs och han kommer förlora precis allt. Desperationen tvingar honom in på en bana han aldrig trodde han skulle välja, och sakta men säkert anpassar han sig till en hård och grym värld med många hemligheter. Men det är ju bara för en liten tid, intalar han sig.

 

5. Krigsvindar

Det som började med ett parti poker skulle ta Alex Storm, en bilhandlare från Stockholm, till triadernas Hongkong. Men vägen han färdas på kantas av tusen sorger och ond bråd död.

ALEX STORM, som klippt banden till exfrun Jessica och Sverige, befinner sig i Hongkong med Lily Rose. Efter att Alex halvbror Peter Bao blivit kidnappad av kinesisk säkerhetstjänst är Alex Storm triadens nya drakhuvud i Hongkong. Men i samma stund han intar sin tron förklarar de andra triaderna krig mot honom. Samtidigt återvänder Peter Bao till staden för att inleda en politisk karriär, nu som chefsminister och Beijings marionett. Peter Bao, som knappast tänker låta sig styras av den kinesiska regimen, smider egna planer för sin svenska halvbror Alex.  

Läs boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat, Nextory eller Storytel.

 

6. Blodregn

Mörka hemligheter måste avslöjas när Alex Storm, bildhandlaren från Stockholm som blev triadledare i Hongkong, försöker karva ut ett nytt liv fjärran från ond bråd död.  

Alex Storm har sökt en fristad i de norrländska skogarna efter att ha vänt Hongkongtriaderna ryggen. Nu måste han hitta sin försvunna dotter som kidnappats av Alex halvbror, triadledaren Peter Bao. Det är det enda som betyder något efter att hans gamla Svenssonliv slagits i spillror.

På andra sidan jordklotet letar lönnmördaren Lily Rose efter sin biologiska mamma. För att få svar tvingas hon söka upp en mystisk japansk sekt, som även påstår sig veta var Alex dotter är gömd. Spåren leder till Ryssland. 

Läs boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat, Nextory eller Storytel.


Döden i december serien

 

1. Flocken, Febern, Nattevarden

VÄLKOMMEN TILL DECEMBER. STADEN DU ALDRIG LÄMNAR.

Den luttrade polisen John Wagners liv slås i spillror när frun Sara och sonen Mattias plötsligt försvinner. Spåren leder till Saras barndomstrakter, den gudsförgätna orten December, i skuggan av bergen och samhällets spelregler. Tre lik draggas i sjön utanför Johns stuga och han sugs in i ett inferno av kriminalitet där han tvingas hantera mer än bara sökandet efter sin familj. 

Ta ett djupt andetag och kliv in Caroline och Leffe Grimwalkers värld av intriger och ond bråd död i ett rasande tempo. Allt är möjligt och inget är otänkbart när kriminella krafter samlas på samma avlägsna plats och spelas ut mot varandra. I den här volymen trängs del 1-3 av succéserien Döden i December: Flocken, Febern och Nattvarden, där John Wagner och den attraktiva, och för tillfället hemlösa, psykologen Kim Cordell motvilligt tar sig an de ljusskygga individer som håller December i ett järngrepp.

Vad har Decembers mest prominenta familj att dölja när ett våldsamt gisslandrama blossar upp och vad ägnar sig den hemlighetsfulla sekten i skogen åt? John Wagner blir snart varse att mycket sker under ytan i December och att starka krafter vill att det ska förbli så.

Läs boken på Adlibris, Bokus, Bokbörsen, Bokoutlet.

Lyssna på den som ljudbok via Bookbeat, Nextory, Storytel, Bokusplay.

 

2. Bergatrollet, Rivalen, Giftet

Den senaste tidens brottsvåg har dragit till sig snokande journalister till staden December och en lejd torped anländer med en djävulsk plan. Som om det inte vore nog dyker nya kriminella förmågor upp. Inte ens invånarna i stadens tjusigare kvarter eller de boende på ålderdomshemmet går längre säkra. Samtidigt ingås det oheliga allianser inom poliskåren som hotar det som ännu är gott.  

Alla spår efter John Wagners försvunna fru och son är fortfarande iskalla. Men kanske kan Saras låsta dator ge ledtrådar, bara John kan hitta någon som kan låsa upp den. Det är mycket som rör upp Kim Cordells känslor. Hennes intensiva privatspaning och egna hämndbegär är på väg att leda till ett sammanbrott.  

Välkommen till December, staden som få lämnar levande. I den här volymen samlas del 4-6 i serien Döden i December, Caroline och Leffe Grimwalkers värld. Intriger och ond bråd död levereras i ett rasande tempo.

Bergatrollet, Rivalen och Giftet tvingas våra nya favoritkaraktärer, den forna supersnuten John Wagner och den privatspanande psykologen Kim Cardell, att ta nya risker och samtidigt hantera sina egna inre demoner.  

Läs boken på Adlibris, Bokus, Bokbörsen, Bokoutlet.

Lyssna på den som ljudbok via Bookbeat, Nextory, Storytel, Bokusplay.

 

3. Sparven, Experimentet, Jakten, Bortbytingen

Skitstormen rasar vidare i den gudsförgätna staden December för att snart ersättas av en kvävande dimma av skam. En brutal våldtäktsman härjar och lämnar polisen handfallen. Efter en lång tids sökande och trots en del fatala misstag av John, börjar trådarna knytas ihop. Sakta klarnar bilden över vem Döden i December egentligen är.  

Välkommen till December, staden som få lämnar levande men där mysteriet närmar sig sin lösning. Den här sprängfyllda boken levererar del 7-10 i Döden i December, Caroline och Leffe Grimwalkers succéserie som hållit ljudboksvärlden i ett järngrepp och parkerat sig på topplistorna. I Sparven, Experimentet, Jakten och Bortbytingen dras det omaka paret John Wagner, ärrad och cynisk supersnut, och Kim Cardell, stadens okonventionella psykolog, mot ondskans kärna och är själva på väg att stryka med på kuppen. Och någonstans där ute finns Johns försvunna familj, kanske närmare än han kunnat ana.  

Läs boken på Adlibris, Bokus, Bokbörsen, Bokoutlet.

Lyssna på den som ljudbok via Bookbeat, Nextory, Storytel, Bokusplay.