Janemanuel

I vilken ordning ska jag läsa Jan Emanuels böcker? Här hittar du ordningen på böckerna!

 

Jan Emanuel

 

Jan Emanuel, tidigare Jan Emanuel Johansson, född 2 maj 1974 i Gottsunda församling, Uppsala län, är en svensk företagare, opinionsbildare och tidigare politiskt förtroendevald för socialdemokraterna i riksdagen och i Norrtälje kommunfullmäktige i olika perioder mellan åren 2002 och 2014.

1. Så var det med det


 
Ex-politikern. Kapitalisten. Marxisten. Kroppsbyggaren. Robinsonvinnaren.
Debattören och provokatören.
Socialdemokraten.

Jan Emanuel lämnar ingen oberörd. Nu berättar han för första gången historien om sitt liv från uppväxten med fattigdom, droger och våld, via företagsbyggande, dokusåpor och kändisskap, hela vägen till maktens korridorer och Riksdagen i Stockholm. Det är berättelsen om ett stort, men ofta missförstått, politiskt engagemang. Och om den avgörande vändningen som fick Jan Emanuel att lägga ner skitlivet för att i stället börja hjälpa andra.

Han blev jävligt rik på kuppen. Och så var det med det.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat , Nextory eller Storytel.

2. Aforismer

Folkrörelser formade Jan Emanuel, idag är han själv en folkrörelse. Lojala följare och beundrare, som bekräftar varje steg han tar och som jublar för varje ny löpsedel.

Denna skrift med aforismer* är ett fyrverkeri i just löpsedelsform. Genomgående lyser ett starkt socialt patos och rättsmedvetande. Rappt, slagkraftigt och begåvat. Uppmaningar till aktivism, att bryta med uppgivenhet, att ta makten över sitt öde, att känna framtidstro.

Mångordigt och välformulerat manar han till uppror.

Ur Håkan Juholts förord.  

*En aforism är en kärnfullt formulerad reflektion eller iakttagelse, gärna uttryckt som en lärosats.

Köp boken på Adlibris eller Bokus.