Läs J.K Rowlings böcker i rätt ordning

I vilken ordning ska jag läsa J.K Rowlings  böcker? Här hittar du böckerna i rätt ordning! 

J.K Rowling

J.K. Rowling, pseudonym för Joanne "Jo" Murray, född Rowling den 31 juli 1965 i Yate i Gloucestershire, är en brittisk romanförfattare, manusförfattare och filmproducent som är mest känd för fantasyromanerna om Harry Potter som sålts i mer än 450 miljoner exemplar världen över och översatts till 80 språk. Harry Potter och den flammande bägaren satte rekord som den snabbast sålda boken någonsin, ett rekord som sedan slogs av de tre följande böckerna i serien. När tidskriften Forbes i mars 2011 publicerade sin lista över miljardärer hamnade Rowling på plats 1140 med en förmögenhet på 1 miljard dollar. Varumärket Harry Potter beräknas vara värt 25 miljarder dollar, vilket motsvarar ungefär 236 miljarder kronor.

Rowling har vunnit erkännande för att skapa ett intresse för läsning hos unga. Hon har även uppmärksammats för sitt välgörenhetsarbete. Hon stöder organisationer och insamlingar såsom Comic Relief, och Skottlands Multipel sklerosförening.

Rowlings första vuxenbok, Den tomma stolen, publicerades på engelska den 27 september 2012. I april 2013 gav hon ut boken Gökens rop under pseudonymen Robert Galbraith.

Ta del av magin och äventyret i världen av Harry Potter-böckerna, skapade av den hyllade författaren J.K. Rowling. Denna ikoniska bokserie har fängslat läsare i alla åldrar med sina trollbindande berättelser om den unge trollkarlen Harry Potter och hans resa genom den förtrollade världen av Hogwarts skola för häxkonster och trolldom.

Genom sju böcker tar författaren oss med på en resa fylld av vänskap, mod och magi när Harry och hans vänner Hermione och Ron konfronterar mörka krafter och upptäcker hemligheter som förändrar deras öden. Med en oslagbar blandning av fantasi och känslomässig resonans har Harry Potter-böckerna blivit en global fenomen. Upptäck varför dessa böcker fortsätter att trollbinda generation efter generation och låt dig förtrollas av den magiska världen som Rowling skapat.


Harry Potter serien.

 

1. Harry potter och de vises sten

Harry potter och de vises sten boken

Plötsligt händer det märkliga ting i den lilla staden! Mystiska stjärnskott på himlen och svärmar av ugglor mitt på dagen, katter som läser kartor och underliga människor som står i gathörnen och viskar. De viskar om en viss Harry Potter ...

Föräldralöse Harry Potter bor hos sina elaka styvföräldrar och deras vidrige son. En helt ny värld öppnar sig för Harry när det visar sig att han egentligen är en trollkarl och börjar Hogwarths Skola för Häxkonster och Trolldom, en värld full av magi och spännande äventyr!

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Storytel

 

2. Harry potter och hemligheternas kammare

 Harry potter och hemligheternas kammare boken

Sommarlovet är äntligen över! Harry Potter har längtat tillbaka till sitt andra år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Men hur ska han stå ut med den omåttligt stroppige professor Lockman? Vad döljer Hagrids förflutna? Och vem är egentligen Missnöjda Myrtle?

De verkliga problemen börjar när någon, eller något, förstenar den ena Hogwartseleven efter den andra. Är det Harrys fiende, Draco Malfoy, som ligger bakom? Eller är det den som alla på Hogwarts misstänker - Harry Potter själv?

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Storytel

 

3. Harry Potter och fången från azkaban

Harry potter och fången från azkaban

Harry Potter går sitt tredje år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Ingenting är sig likt. Sirius Black, den ökände massmördaren som suttit i fängelse i tolv år, är på rymmen. Det sägs att han är på väg mot Hogwarts. Dementorerna, de grymma fångvaktarna från Azkaban, har kallats in för att hålla vakt. Harry Potter går inte säker, inte ens bland sina vänner. Men han är fast besluten att lösa mysteriet med Black.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Storytel

4. Harry potter och den flammande bägaren

Harry potter och den flammande bägaren boken

En natt vaknar Harry Potter av att ärret i pannan brinner som eld - ett säkert tecken på att Lord Voldemort befinner sig i närheten.
Harry får snart annat att tänka på när världsmästerskapen i quidditch går av stapeln. Och när sommarlovet är slut väntar en överraskning: tillsammans med två andra trollkarlsskolor, Durmstrang och Beauxbatons, ska Hogwarts tävla i en mytomspunnen trekamp. Bara en från varje skola får delta. Alla är lika spända på vems namn som kommer att dras ur den flammande bägaren.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Storytel

5.Harry Potter och Fenixorden

Harry potter och fenixorden boken

Harry Potter har fått nog. Sommarlovet hos Dursleys har varit värre än någonsin. Hans bästa vänner verkar inte bry sig om honom, han har inte fått några nyheter från trollkarlsvärlden på hela sommaren och han riskerar dessutom att bli relegerad. När Harry väl återvänder till Hogwarts för sitt femte år är ingenting som det brukar vara, och den stora frågan är: När ska Lord Voldemort slå till igen?

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Storytel

6.Harry Potter och halvblodsprinsen

Harry potter och halvblodsprinsen

Upplösningen närmar sig med den sjätte boken om Harry Potter.

Den-som-inte-får-nämnas-vid-namn återvänder! I Harry Potter och Halvblodsprinsen går Harry Potter i sjätte årskursen på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Han kastas rakt in i kampen mellan det onda och det goda.

Trollkarlsbefolkningen i England uppmanas vara på sin vakt och Dumbledore varnar för att Lord Voldemort är i färd med att värva anhängare för ett nytt försök att gripa makten. Ska Harry än en gång tvingas duellera med Den-som-inte-får-nämnas-vid-namn?

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Storytel

 

7.Harry Potter och Dödsrelikerna

harry potter och dödsrelikerna boken

Det sista sommarlovet från Hogwarts är snart slut och Harry Potter väntar otåligt på Privet Drive. Medlemmar ur Fenixorden ska komma och hämta honom och föra honom till en säker plats, utan att Voldemort och hans anhängare får reda på vart han tar vägen. Men när han väl kommit i säkerhet - vad ska han göra då? Hur ska Harry kunna utföra den livsfarliga och omöjliga uppgiften som professor Dumbledore har gett honom?

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Storytel