Läs Helen Billingers böcker i rätt ordning

I vilken ordning ska jag läsa Helen Billingers böcker? Här hittar du ordningen på böckerna.

 

HELEN BILLINGER är en svensk feelgoodförfattare. Hon debuterade 2020 med Pensionat Vänner – En naken skåningHuset i gränden – En grinig stockholmare är den fristående fortsättningen. En humoristisk, varm och allvarlig feelgoodroman där vi bland annat får återse den oförglömliga Harriet, nu 95 år och inte det minsta mer diskret än tidigare.


 

Vänskapsserien

 

1. Pensionat vänner: En naken skåning

Lena undrar om hon håller på att bli galen. Hennes dröm från natten innan - om ett stort, gammalt och vackert hus - känns så verklig att hon knappt kan koncentrera sig på vad hennes patienter säger.
Några dagar senare får hon av en slump syn på huset från drömmen, fast nu i ett förfärligt dåligt skick. Husets ägare Harriet, en mycket speciell och rolig gammal dam, vänder snart upp och ner på Lenas tillvaro. Inom bara några månader öppnar de tillsammans Pensionat Vänner: platsen där alla vill vara, och där nästan allt kan hända.
Ensamhet vänds till kärlek och vänskap. Oväntade situationer, klokskaper och spöken blandas med skratt, vacker natur och mystiska bakverk.

Läs boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat, Nextory eller Storytel.

 

2. Huset i gränden: en grinig stockholmare

När Martin blir påkörd av en skenande bil och oskyldiga människor förolyckas är det omöjligt att se händelsen som något annat än en ren tragedi. Men när Anna, som blivit änka i och med olyckan, övertalar en handfull väldigt olika människor att bo ihop för en tid - som ett led i sin sorgeprocess - så sker det oväntade.
Anna hoppas att de ska kunna samsas och läka tillsammans, ja, kanske rentav bli vänner. Och genom skratt och gråt, kärlek och bråk, och med hjälp av kompisarna på Pensionat Vänner (och ett och annat spöke) tar deras liv vändningar de aldrig skulle kunnat ana den dag de bokstavligen träffades i krocken.
Martin börjar snart undra om bilolyckan kan ha varit det bästa som hänt honom.

Läs boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat, Nextory eller Storytel.