Läs Christoffer Carlssons böcker i rätt ordning

I vilken ordning ska jag läsa Christoffer Carlssons böcker? Här hittar du ordningen på böckerna!

Christoffer Carlsson, född den 28 augusti 1986 i Halmstad, är en svensk kriminolog och författare, mest känd för kriminalromanerna om Leo Junker och den pågående Hallandsviten, som innefattar Järtecken, Brinn mig en sol och Levande och döda.


 

Hallandssviten serien

 

1. Järtecken

En novembernatt 1994 begås ett mord i utkanten av den halländska byn Marbäck. Den skyldige identifieras snart. Han döms och allt ställs till rätta. Men brottet skapar ringar på vattnet. Genom tiden gör det små och stora avtryck i människors liv. Frågetecken uppstår: Vad var det egentligen som hände däruppe i Marbäcksskogen?

Och så är det Isak, pojken med järtecknet i sig, som fruktar att han en dag ska göra något förfärligt.

Läs boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat, Nextory eller Storytel.

 

2. Brinn mig en sol

För polisen Sven och hans son Vidar blir det en avgörande tid. Landet är i chock efter mordet på Olof Palme. Medan Vidar söker sin väg mot vuxenlivet, tvingas Sven in i mörkret på Nyårsåsen för att jaga Tiarpsmannen: Vem är han? Vem blir hans nästa offer? Och vem är författaren som långt senare återger historien – varför skriver han?

Läs boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat, Nextory eller Storytel.

 

3. Levande och döda

Det var någon som ville ta död på pojkarna från Skavböke. Sa° sa man i trakten, efteråt.

 

1990-talet går mot sitt slut och en grupp pojkar är på väg att ta klivet ut i vuxenlivet. Men så inträffar någonting, och en av dem bestämmer sig för att lämna bygden, en annan hittas ihjälslagen och snart mister ännu en livet. Poliserna som försöker förstå hur allting hänger ihop återvänder ständigt till två namn: Sander Eriksson och Killian Persson.

En het julidag mer än tjugo år senare sker ett nytt mord och återigen har det blivit farligt därute i Skavböke. Porten mellan de levande och döda har öppnats.

Läs boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat, Nextory eller Storytel.