Läs Charlotte Al Khalilis böcker i rätt ordning

I vilken ordning ska jag läsa Charlotte Al Khalilis böcker? Här hittar du böckerna i rätt ordning! 

Charlotte Al-Khalili skriver samtida deckare och spänning. Med en kandidatexamen i rättsvetenskap och en passion för att studera verkliga brott, är hennes romaner realistiska och trovärdiga, med mörka undertoner. Charlotte debuterade 2018. Hennes första roman på Norstedts, spänningsromanen Malström, kom 2022. Nu startar Charlotte en ny serie kriminalromaner med den vassa Olivia Oldenheim på åklagarkammaren som huvudperson.

 

Även om hon bor i Stockholm, skriver Charlotte Al-Khalili bäst på den tysta landsbygden i Barva, borta från huvudstaden där hennes romaner utspelar sig. När hon inte bygger fiktiva världar, njuter hon av att resa i den verkliga världen.


 

Olivia Oldenheim serien

1. När allt är över

Jennifer har flytt från sin våldsamma exman och lever gömd med dottern Alice. En morgon hittas Alice ensam i sovrummet. I lägenheten finns blodspår men Jennifer är spårlöst försvunnen. Exmaken verkar ha lyckats med det han så länge hotat Jennifer med, att döda henne och röja undan kroppen.

Åklagaren Richard Bielke och hans assistent Olivia Oldenheim leder utredningen och i början ligger all fokus på exmaken. Men när bevisen inte håller tillräcklig tyngd, och Jennifers kropp inte hittas, väcks den svindlande insikten hos Olivia att förövaren kanske kommer slippa undan. Hon vägrar acceptera det, och kommer farligt nära gränsen för vad hon i lagens namn tillåts göra.

När allt är över är den första delen i en ny, högklassig spänningsserie för alla som älskar Katarina Wennstams och Malin Persson Giolitos romaner. Huvudperson är Olivia Oldenheim, skarpast på åklagarkammaren och skoningslös i de strider hon väljer, men ofta underskattad på grund av sitt fysiska handikapp.

Författaren Charlotte Al-Khalili nominerades till Årets deckardebut av Svenska Deckarakademin för spänningsromanen Malström 2022.

Läs boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat, Nextory eller Storytel.