Läs Charlotta Lagerberg Thunes böcker i rätt ordning

I vilken ordning ska jag läsa Charlotta Lagerberg Thunes böcker? Här hittar du ordningen på böckerna!

 

Charlotta Elisabet Lagerberg Thunes, ogift Lagerberg, ursprungligen Albinsson, född 30 april 1972 i Högsbo församling i Göteborgs och Bohus län, är en svensk barnboksförfattare.


 

Serien om Lo

 

1. Orkidébarnet

Boken handlar om flickan Lovisa som man får följa från barn till vuxen. Hon är högkänslig och växer upp i ett hem där alla känslor stängs inne och där hon bär på vuxnas känslor.Ett Orkidébarn föds med en extra sårbarhetsgen och författaren har försökt belysa skönlitterärt vad som händer med en sådan personlighet när man inte speglas positivt och hur olika barndomstrauman kan komma att påverka mönster, livsval och upplevelser.Boken är den första i en serie."Den är så bra. Ser också fram emot fortsättningen"Vi har den på biblioteket i Kungsbacka och jag rekommenderar den till låntagarna för att den är så bra. Ser också fram emot fortsättningen."Bibliotekarie EvaIntressant om högkänslighet Lika duktig som huvudpersonen Lo är på att känna in sina egna och andras känslor, lika bra är Lager- berg-Thunes på att beskriva subtila känslotillstånd utan att det märks. Hon använder formuleringar som stannar kvar i min- net, till exempel ”det finns alltid ett innanför och ett utanför”, som återkommer flera gånger i romanen.Jag ser fram emot nästa del, som även den ges ut på Kloster förlag i Lugnås./Jennie Hilli Sjöqvist Mariestadstidningen

Läs boken på Adlibris eller Bokus.

 

2. Fjärilsdrömmar 

Fjärilsdrömmar är andra boken i serien om Lo och fortsättningen på Orkidébarnet. Fjärilsdrömmar handlar om livets sårbarhet, högkänslighet, utmattningssyndrom, sjukdomsförlust, upprepningstvång och sorg, men också en bok om att våga gå sin egen väg och finna sin egen glänta, Om att ha mod att vara kreativ och finna sin egen kraft och våga gestalta det man vill att andra ska se och upptäcka hos en själv.Lo längtar efter sin fria själ vilken ännu inte ha fått vingar som bär att flyga med, för innan dess kommer hennes årsringar i kapp henne. Om vi flyr problemen kan vi inte heller bli fria själar. När vi samlar på känslomässig smärta och ignorerar oss själva börjar kroppen signalera och strejka. Boken handlar om hur Los sårbarhetsgener och högkänslighet kommer påverka henne i familjeliv såväl som yrkesliv. Om själslig smärta, förluster och hur man måste gå genom sårbarhet för att finna sin styrka igen, för att kunna leva helhjärtat. Att leva helhjärtat handlar om både att ha självmedkänsla, värna om sitt sanna jag och om tacksamhet och glädje, samt om att omfamna och värna om sitt eget skapande och kreativitet.En bok om att vi alla förtjänar kärlek och bär man på ett brustet hjärta som Lo, har man både vågat älska, förlåta och visat sig sårbar.Sagt om Fjärilsdrömmar ”Boken får 5 av 5” / Carinas Läsdagbok - bokblogg”Charlotta har ett enastående språk och har en enorm förmåga att beskriva känslor och det är väl det som gör att boken berör så mycket som den gör.” I min bokhylla -bokblogg”Charlotta har ett otroligt fint och unikt sätt att skriva och berätta.” /Tidningen Junia

Läs boken på Adlibris eller Bokus.

 

3. Sorgmanteln

Ny bok i serien om Lo och fortsättningen på Orkidébarnet och Fjärilsdrömmar boken Sorgmanteln

Sorgmanteln är den tredje delen i den uppskattade bokserien om högkänsliga Lo som bygger på de två tidigare böckerna Orkidébarnet och Fjärilsdrömmar.

Lovisa plågas av narcissistiska relationer och utsätts för emotionellt våld. Något som sprider känslor av obehag. Högkänsliga personer har en välutvecklad empati och är samvetsgranna och anpassar sig till situationer som är svåra. Trots att Lo håller på att förgås av vanmakt drar hon sig ändå inte ur, eftersom mammans dagar är uträknade, vilket också ökar på spänningen för Lo att hinna få svar på alla de frågor hon bär på inombords.

Hon är brutalt utestängd från familjen som sakta börjar flytta runt mammans saker i huset. I ett hav av lögner får Lovisa svårt att sortera i det kaos som råder, i den milda grad att hon tror att hon håller på att bli själsligt sjuk. Lo utsätts för begreppet "gaslighting", som är en form av psykisk manipulation.

Bristen av tillhörighet från den egna familjen är kanske är ett av det farligaste sår vi kan drabbas av. Det beror på att det har kraften att krossa vårt hjärta, livslust och självkänsla.

Lo drömmer om att skriva böcker och har en stark längtan att bättre kunna vila i sig själv, vilket är svårt när det råder kaos och förvirring och saker sker i det fördolda.

Boken beskriver svårigheten att gå hel ur en arvsynd där både överföringar, projiceringar, gaslighting, narcissism och sorg står på spel.

Det är en bok om att gå hel ur sorg och lära sig skydda sig från dem man borde få älska, vara nära och känna sig trygg med. En bok om hur Lovisa letar efter ett vittne för att lösa upp sitt skamtrassel, så att livet kan bli mer meningsfullt, hanterbart och begripligt igen.

Läs boken på Adlibris eller Bokus.

 

4. Vingklippt

Boken beskriver hur möjliggörarna slätar över runt omkring och försvårar för Lo att få ett vittne på det som sker runt omkring henne.
Boken beskriver hur trauma-bindning kan se ut, gaslighting, emotionellt våld, manipulationer, narcissism och högkänslighet.
Lo har så många frågor som hon önskar ställa och få svar på. Tiden stannar inte utan döden pockar runt hörnet.

Läs boken på Adlibris eller Bokus.