Läs Carmen Molas böcker i rätt ordning

I vilken ordning ska jag läsa Carmen Molas böcker? Här hittar du ordningen på böckerna!

 

Carmen Mola är en samlad pseudonym för tre spanska författare av thrillers. De riktiga författarna är Jorge Díaz, Agustín Martínez och Antonio Mercero, mest känd som tv-manusförfattare.


 

Elena Blanco serien

 

1. Flugorna

Den unga romska kvinnan Susana Macaya försvinner efter sin möhippa. Två dagar senare påträffas hennes kropp i en förfallen park i centrala Madrid. Det kunde ha varit ett vanligt mord, om det inte var för att offret hade torterats och att hennes syster Lara, också på väg att gifta sig, också en ung och vacker romsk kvinna, hade mördats på samma sätt sju år tidigare. Laras mördare sitter i fängelse, så det finns bara två möjligheter: antingen har de att göra med en copycat eller sitter en oskyldig person i fängelse för ett mord han inte begått.

 

Det är anledningen till att fallet tas från underinspektör Ángel Zárate och lämnas över till den erfarna polisinspektör Elena Blanco på Brottsanalysenheten (BAC). Blanco är en ensamvarg med smak för grappa, karaoke, gamla sovjetiska bilar och sexuella möten i underjordiska parkeringshus. En annorlunda polis som fortsätter i kåren eftersom det finns ett fall som hon inte kan släppa. Hennes son Lucas försvinnande.

Läs boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat, Nextory eller Storytel.