Läs Camilla Läckbergs böcker i rätt ordning!

I vilken ordning ska jag läsa Camilla Läckbergs böcker?

Här hittar du ordningen på böckerna!

Camilla Läckberg är en svensk författare och entrepenör. Hon fick sitt genombrott med Fjällbackaserien, som utspelar sig i sin födelseort Fjällbacka. Läs Camillas Läckbergs böcker i rätt ordning. 


Vincent & Mina (medförfattare Henrik Fexeus)

1. Box, 2021 

Box 2021

Intensiv spänning av nya författarduon – första delen i nagelbitande serie. När en kvinna hittas död i en låda som genomborrats av svärd står polisen frågande: Rör det sig om ett urspårat trolleritrick eller ett extremt brutalt mord? Mina Dabiri är polisinspektör vid Stockholmspolisen och tar hjälp av Vincent Walder, mentalist och expert på kroppsspråk och magi. De gör kopplingar till ett tidigare fall, och inser att de jagar en hänsynslös seriemördare som måste stoppas innan offren blir fler. Men Minas och Vincents kantiga personligheter ställer till det. Båda bär dessutom på mörka hemligheter. Deras förflutna tycks höra samman med det som sker och tempot skruvas upp alltmer. De behöver ligga steget före mördaren, lära känna vansinnet för att kunna stoppa det.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat, Nextory  eller Storytel.

2. Kult, 2022

Kult 2022

Efter "Box" kommer "Kult" - andra delen i Läckberg Fexeus spänningsserie om det udda utredarparet Vincent och Mina. När en liten pojke försvinner från en förskola på Södermalm i Stockholm sätts polisinspektör Mina Dabiri och hennes kollegor åter på prov. De hittar genast likheter med en tidigare barnkidnappning, som slutade riktigt illa, och förstår att de har med livsfarliga krafter att göra. Allt pekar dessutom på att fler barn kommer att försvinna. För första gången sedan de dramatiska händelserna två år tidigare tar Mina upp kontakten med mentalisten Vincent Walder. Deras relation är lika speciell nu och han visar sig vara användbar även i denna utredning. Men klockan tickar och när de mest skyddslösa blir offer - vem kan då rädda dem?

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat, Nextory eller Storytel.

3. Mirage, 2023

Mirage 2023

Sista delen i Läckberg Fexeus pulshöjande spänningstrilogi om det udda utredarparet Vincent och Mina.

Det är december i Stockholm och Sveriges justitieminister befinner sig under hot. I samma veva hittas en hög människoben nere i Stockholms tunnelbana, och skelettet visar sig komma från en högt uppsatt finansman. Polisinspektör Mina Dabiris grupp är stukad efter den traumatiska händelsen i somras som slutade i en kollegas död, och kallar in mentalisten Vincent Walder för att hjälpa till med fallet. För Vincent känns det som om världen alltmer sluter sig kring honom. När ytterligare en benhög hittas i underjorden sätts gruppen återigen på prov - vad är det som pågår i tunnlarna djupt under Stockholm? Och vem är det som jagar ministern?

Läckberg Fexeus mäktiga boksvit får här sin explosiva upplösning.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat, Nextory eller Storytel.


Hämdserien

Fristående serie om hemligheter, svek och makten över sitt liv.

1. Gå i fängelse, 2021

Fängelse 2021

Fyra ungdomar som har känt varandra sedan barnsben firar nyår med varandra i en stor lyxig villa utanför Stockholm. Precis som sina föräldrar är de bästa vänner. Deras föräldrar firar nyår i en villa intill. De har allt, men också mörka hemligheter de aldrig delat med sig av, inte ens med varandra. När de spelar ett parti monopol spårar det ur. Insatserna höjs och hemligheterna börjar sippra fram och en inriktad plan tar sin form. 

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den på Bookbeat eller Nextory.

2. Kvinnor utan nåd, 2021

Kvinnor 2021

Ingrid Steen har det perfekta livet i en villa i Bromma, väluppfostrad dotter och framgångsrik make. Victoria Brunberg har flytt från Ryssland och lever ett stillsamt liv ute på landet med sin man. Birgitta Nilsson är en omtyckt lågstadielärare med en tystlåten man och två vuxna barn. Men bakom fasaderna är ingenting som det verkar vara. Tillsammans, men anonyma för varandra, bestämmer sig kvinnorna för att slå tillbaka.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den på Bookbeat eller Nextory.


Fjällbacka-serien

1. Isprinsessan, 2003

Isprinsessan

Huset var ödsligt och tomt. Kylan trängde in i alla vrår. En tunn hinna av is hade bildats i badkaret. Hon hade börjat anta en lätt blåaktig ton. Han tyckte att hon såg ut som en prinsessa där hon låg. En isprinsessa. Golvet han satt på var iskallt, men kylan bekymrade honom inte. Han sträckte ut handen och rörde vid henne. Blodet på hennes handleder hade för länge sedan stelnat. Kärleken till henne hade aldrig varit starkare. Han smekte hennes arm, som om han smekte den själ som nu flytt kroppen. Han vände sig inte om när han gick. Det var inte adjö, utan på återseende.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

2. Predikanten, 2004

predikanten

En sommarmorgon smiter en liten pojke ut för att leka riddare i Kungsklyftan i Fjällbacka. Leken får ett brådstörtat slut när han får syn på en död kvinna. Polis kallas till platsen och mystiken tätnar när man under den mördade kvinnan finner två kvinnoskelett.Patrik Hedström och hans kollegor i Tanumshedes poliskår ställs inför ett svårlöst mysterium. Det visar sig att skeletten härrör från två kvinnor som försvann 1979. Vilken koppling har morden till varandra? Söker man en mördare som återkommit efter mer än tjugo år, eller någon som bara inspirerats av de tidigare morden? Sanningen visar sig vara grymmare än man någonsin kunnat ana.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

3. Stenhuggaren, 2005

stenhuggaren

Det är en tidig oktobermorgon i Fjällbacka och fiskaren Frans Bengtsson är ute och vittjar sina hummertinor. Vid den sista tinan är det dock något som tar emot. Den kärvar rejält och Frans förstår snart att det inte är någon vanlig fångst han fått. Men när tinan skär vattenytan kastar han sig mot relingen och spyr. För tvärs över nätet hänger en livlös liten flicka ...

Patrik Hedström och hans kollegor vid Tanumshede polisstation dras åter in i ett komplicerat fall. Vid obduktionen upptäcker man nämligen att den lilla flickan har sötvatten med tvålrester i lungorna. Någon har alltså dränkt henne inomhus och sedan dumpat kroppen i havet. Men vem kan ha velat göra henne illa - och varför? Det visar sig snart att de måste gräva långt bakåt i tiden för att få reda på sanningen.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

4. Olycksfågeln, 2006

olycksfågeln

Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation har haft en lugn vinter. Men när våren kommer börjar det hända saker. Den nyanställda polisen Hanna Kruse anländer, den omdiskuterade dokusåpan Fucking Tanum drar in i samhället och än en gång drabbas Fjällbacka av ond bråd död.

Det som först ser ut som en vanlig bilolycka visar sig vara ett mord. Sedan Patrik upptäckt kopplingar till liknande fall runt om i Sverige inser han att gärningsmannen troligen har fler liv på sitt samvete. Kort därefter hittas en av dokusåpadeltagarna död i en soptunna. Har detta brutala mord något samband med seriemördaren som polisen jagar?

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

5. Tyskungen, 2007

tyskungen

Hur mycket vet vi egentligen om våra föräldrar? Vilka hemligheter i det förflutna kan förklara handlingar i nuet? Dessa frågor tvingas Erica brottas med när hon inser att hennes döda mor under andra världskriget umgicks i samma krets som den äldre man som hittas mördad i sitt hem i Fjällbacka. Trots att Erica egentligen borde skriva på sitt nya bokmanus kan hon inte låta bli att gräva djupare i fallet. Och trots att Patrik precis inlett sin pappaledighet dras även han in i utredningen. Erica börjar läsa moderns dagböcker och upptäcker att Elsy varit med om fruktansvärda upplevelser. Dramatiska, sorgliga händelser som förklarar varför hon var oförmögen att knyta an till sina döttrar. Men många frågetecken kvarstår. Vad var det som väcktes till liv när Erica några månader tidigare sökte upp den mördade mannen? Vem eller vilka var beredda att döda för att sanningen om det förflutna inte skulle komma fram?

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

6. Sjöjungfrun, 2008

sjöjungfrun

En man har försvunnit spårlöst i Fjällbacka. Sedan han en morgon sa hej då till sin familj och gick till jobbet har han inte setts till. Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation har gjort allt för att hitta honom, men ingen vet om han är död eller levande.Efter fyra månader hittas han. Mördad, fastfrusen i isen.Samtidigt kan den gravida Erica inte låta bli att engagera sig när det visar sig att hennes författarkollega Christian Thydell under en längre tid har fått anonyma brev skickade till sig. Endast några korta rader i varje brev, svart bläck på vitt papper. Uppenbart hotfulla men svåra att tolka. Patrik förstår att det kan finnas en koppling mellan de två fallen och han inser faran. Någon hatar Christian djupt. Och denna någon verkar vara en förvirrad, skadad person som inte skulle tveka att sätta sina hot i verket ...

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

7. Fyrvaktaren, 2009

fyrvaktaren

Det är en ljus försommarnatt. En kvinna kastar sig in i sin bil, händerna på ratten är blodiga. Med sin lille son i baksätet flyr hon mot den enda trygga plats hon vet: ön Gråskär utanför Fjällbacka.

Ett par dygn senare mördas en man i sin lägenhet. Han var kommunens nyanställde ekonomichef som efter många år återvänt till sin barndoms Fjällbacka. En skötsam och omtyckt person. Men när polisen i Tanumshede börjar kartlägga hans liv kommer de en rad hemligheter på spåren.

Det visar sig att mannen besökte Gråskär innan han dog. I folkmun kallas ön Gastholmen och har alltid omgärdats av mörka rykten. Det sägs att de döda aldrig lämnar den och att de har något att berätta för de levande.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

8. Änglamakerskan, 2011

änglamakerskan

Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En fin påskmiddag är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta. Har de blivit utsatta för något brott eller försvunnit frivilligt? Gåtan har aldrig fått någon lösning.

Många år senare återvänder Ebba till ön och den gamla barnkolonin där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och maken Mårten har förlorat sin treårige son och i ett försök att övervinna sorgen har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast.

Men knappt har de hunnit flytta in förrän de blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Och när de börjar bryta upp matsalsgolvet hittar de intorkat blod under plankorna …

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

9. Lejontämjaren, 2014

lejontämjaren

Det är januari och kylan har Fjällbacka i sitt grepp. En halvnaken flicka irrar genom den snöiga skogen, ut på en väg. Bilen kommer som från ingenstans och hinner inte väja.

När Patrik Hedström och hans kolleger får larmet om olyckan är flickan redan identifierad. För fyra månader sedan försvann hon på väg hem från ortens ridskola och därefter har ingen sett henne. Det visar sig att hon utsatts för ofattbara grymheter, och risken är att hon inte är ensam om sitt öde.

Samtidigt håller Erica Falck på att gräva i ett gammalt fall, en familjetragedi som ledde till en mans död. Gång på gång besöker hon hans fru som dömdes för mordet, men utan att få reda på vad som hände. Vad är det kvinnan döljer? Erica känner på sig att något inte stämmer. Och det verkar som om det förflutna kastar sin skugga över nuet.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

10. Häxan, 2017

häxan

När fyraåriga Linnea försvinner från en gård utanför Fjällbacka väcks tragiska minnen till liv. Trettio år tidigare försvann en liten flicka från exakt samma gård och hittades senare mördad. Den gången anklagades två trettonåriga flickor för att ha fört bort och dödat flickan. De befanns skyldiga i domstol men slapp fängelse på grund av sin ålder. Den ena av dem har efter det levt ett stilla liv i Fjällbacka. Den andra har just återvänt för första gången sedan händelsen, nu som firad skådespelare för att porträttera Ingrid Bergman i en film som ska spelas in i trakten. Fjällbackaborna ställer mangrant upp i sökandet efter Linnea, och till slut finner man henne. Naken, invid samma skogstjärn där den första flickan hittades. Skräcken sprider sig i det lilla samhället. Kan fler flickor vara i fara?

Trots att Patrik Hedström tycker att det verkar långsökt börjar han och hans kolleger vid Tanumshedepolisen utreda om det finns något samband mellan de två fallen. Till sin hjälp får de Erica Falck, som sedan länge arbetar med en bok om det gamla mordet. Utredningen river upp många sår, drevet går och invånarnas rädsla för det okända får fruktansvärda konsekvenser.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

11. Gökungen

gökungen

Camilla Läckberg är tillbaka i Fjällbacka! Två fruktansvärda händelser, utan synbart sammanhang, skakar Fjällbacka. En känd fotograf hittas brutalt mördad i sin utställningslokal. Henning Bauer, nobelpristagaren i litteratur, drabbas av ett våldsamt dåd på den lilla ö där han håller på att skriva tionde boken i sin världsberömda romansvit. Patrik Hedström och kollegorna på Tanumshede polisstation kommer ingenstans i utredningen av fallen, samtidigt som Erica Falck gräver i mordet på en transsexuell man i 1980-talets Stockholm. Hon inser sakta att det förflutnas trådar sträcker sig in i nutiden och att gamla synder lämnar långa skuggor efter sig.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.


Faymes hämnd

1. En bur av guld, 2019

en bur av guld

På ytan verkar Faye ha allt. En perfekt make, en älskad dotter och en lyxig lägenhet i den finaste delen av Stockholm. Men mörka minnen från uppväxten i Fjällbacka jagar henne och hon känner sig alltmer som en fånge i en gyllene bur. En gång var hon en stark kvinna med ambitioner, men för Jacks skull har hon gett upp allt.

När han sviker henne raseras hela Fayes värld. Plötsligt har hon ingenting alls. Först står hon handfallen, men sedan bestämmer hon sig för att ge igen och börjar planera en gruvlig hämnd.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

2. Vingar av silver, 2020

vingar av silver

Just när Faye trodde allt var över hotas hennes tillvaro igen. Hon har byggt upp ett liv utomlands, exmaken Jack sitter i fängelse och hennes företag Revenge skördar stora framgångar. Men när Revenge ska lanseras i USA dyker det plötsligt upp ett allvarligt hot mot bolaget och Faye tvingas återvända till Stockholm. Med hjälp av en handplockad grupp kvinnor kämpar hon för att rädda det som är hennes - och för att rädda sig själv och dem hon älskar. 
Första delen i serien om Faye blev inte bara en av 2019 års största succéer i Sverige utan även en stor framgång internationellt.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

 

3. Drömmar av brons, 2024

Tredje delen i den utmanande spänningsserien om Faye - ett laddat hämnddrama om svek, upprättelse och systerskap. Fayes exmake är död, men hon hotas av sin pappa som fortfarande är på rymmen från fängelset. Han som borde vara den stora tryggheten är hennes största skräck. Och det är inte bara hon själv som är i fara, hon måste även skydda sina närmaste och sitt livsverk, företaget Revenge. Faye samlar sin krets av kvinnor och tar hjälp av den enda man hon litar på i planen på den slutliga hämnden. Men ska hon lyckas, nu när pappan tycks samarbeta med ett kriminellt nätverk och är farligare än någonsin?

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.


Barnböcker

Super-Charlie

1. Super-Charlie, 2011

Två stjärnor krockar och den nyfödda Charlie får superkrafter. Charlie upptäcker att han kan flyga. Kan han hjälpa sin storebror med sina superkrafter? Går det att dölja dem från mamma och pappa?

Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory

2. Super-Charlie och gosedjurstjuven, 2012

Gosedjur börjar försvinna i kvarteret och Charlie måste plocka fram sina superkrafter. Att träna upp sin superhörsel är nog bra. Men det verkar som att tjuven är närmare än vad han tror. 

Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

3. Super-Charlie och mormorsmysteriet, 2013

Super-Charlie och hela hans familj åker på semester. När de kommer fram blir mormor kidnappad! Super-Charlie måste lösa mysteriet. Om han fick röntgensyn skulle letandet gå mycket bättre...

Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

4. Super-Charlie och monsterbacillerna, 2014

Monsterbaciller anfaller Super-Charlie och hans familj och Super-Charlie måste använda både list och superkrafter för att säkra sitt hem. Super-Charlie hittar en ny superkraft. Han kan bli osynlig! Men det är inte så lätt i början. Han skrämmer nästan ihjäl sin mamma på kuppen. 

Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

5. Super-Charlie och lejonjakten, 2015

När Super-Charlie storebror ska hämta sin fotboll i garaget gör han en fasanfull upptäckt. En fara hotar hela familjen! Rasande vilddjur är ingen barnlek. Här krävs det en listig lillebror.

Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

6. Super-Charlie och den förvunna tomten, 2016

Super-Charlie måste använda sin superstyrka, en fiffig utklädnad och sin smarta mormor för att rädda julen. Ett fartfyllt äventyr med härlig julstämning. 

Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

7. Super-Charlie och skurksystern, 2017

Super-Charlies familj får ett tillskott, Polly. Nu är inte Super-Charlie minst längre. Lyckan varar inte länge. Mystiska saker börjar hända. Kan Polly ha något med det att göra?

Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

8. Super-Charlie och spökfällan, 2018

På nätterna hörs det mystiska ljud hemma hos Super-Charlie. Men ingen annan i familjen hör ljuden. För att bevisa ljuden gör Super-Charlie en fälla för att fånga in spöket. Men han behöver använda alla sina superkrafter till det. 

Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

9. Super-Charlie och flamingokatastrofen, 2019.

Super-Charlies lillasyster Polly vill ha en flamingo. Hon skriker hela nätterna för att få sin vilja att gå igenom. Super-Charlie rycker in. Vad är en flamingo? Vilket kaos måste man gå igenom för att få tag på en?

Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.