Läs Camilla Grebes böcker i rätt ordning!

I vilken ordning ska jag läsa Camilla Brebes böcker? Här hittar du ordningen på böckerna!

Camilla Grebe är född 1968 och är en svensk författare. Grebe debuterade med deckaren Någon sorts frid, som hon skrev tillsammans med sin syster Åsa Träff. Grebe var med och grundade ljudförlaget Storyside. 


Flickorna och mörkret

Böckerna kan läsas fristående, men vi rekommenderar att läsa dem i ordning för bästa läsupplevelse. 

1. Älskaren från huvudkontoret, 2015

Emma har en älskare. Älskaren är allt hon drömt om och lite till. Men det finns ett problem. Han är VD på klädjätten där hon är anställd. Det är en opraktiskt men en kittlande omständighet som egentligen inte är ett hinder för en relation. Eller? 

På deras förlovningsmiddag försvinner han spårlöst. Lika oväntat som när han dök upp. Inte långt efter hittas en ung kvinna mördad bestialiskt mördad och lemlästad i hans bostad i en fashionabel förort till Stockholm.

Peter Lindgren som är resignerad men en erfaren kriminalpolis får hjälp i fallet av beteendevetaren Hanne Lagerlind. Mordet har tydliga likheter med ett tio år gammalt olöst brott. Tillsammans söker Peter och Hanne efter svar som kan förklara det fruktansvärda brottet. Undersökningen sträcker sig från ett köldslaget Stockholm och många år tillbaka i tiden. Det får dem också att trevande återuppta den relation de en gång hade.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

 

2. Husdjuret, 2017

Malin är den unga polisen som har hela sitt liv prydligt upstakat. 

Hanne är profileraren som har minnesförlust och fruktar över sin framtid.

Jake är pojken som bär på en onämnbar hemlighet. 

De förs alla samman av ett brutalt mord i den sörmländska byn Ormberg under ett par kalla vinterveckor. Jakten blir inte bara farlig, utan den förändrar också grunden till deras existens. Sanningen har, som ofta, ett högt pris. 

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

 

3. Dvalan, 2018

Artonåriga Anton råkar sabortera en drogaffär och tvingas fly från narkotikabossen Igor. Efter att ha gått under jorden svarar han på en annons där en familj i skärgården söker en assistent till sin hjärnskadade son. 

Men det blir inte som han tänkt sig när han flyttar in hos vackra Rakel och hennes son Jonas i den avsides belägna huset vid vattnet. Samuel har inte heller tänkt på att hans kärleksfulla, frireligiösa mamma Pernilla - ska försöka få honom att få ordning på sitt liv. 

Kriminalinspektör Manfred Olsson är plågad av en familjetragedi. Hans vägar möter Samuel och Pernilla när han utreder två misstänkta drogrelaterade mord.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

 

4. Skuggjägaren, 2019

Året är 1944 och en februarinatt. En död kvinna hittas fastspikad i golvet i Klarakvarteren i Stockholm. Trettio år senare hittas en kvinna mördad till samma tillvägagångssätt i en Stockholmförort. 

Jakten på mördaren får ödesdigra konsekvensenser för de poliser som jobbar med fallet. Britt-Marie på 1970-talet, Hanne på 1980-talet och Malin som är verksam idag. 

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat eller Nextory

 

5. Alla ljuger, 2021

Maria är lyckligt lockad. Hon trivs på sitt jobb, älskar sin son, sin nya make och oftast sin bonusdotter Yasmin. Men allt rasar samman när Yasmin försvinner och Samir anklagas för att ha dödat sin dotter. Inte kan väl någon mörda sitt barn? 

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat eller Nextory

 

6. Välkommen till Evigheten, 2022

Lykke Andersen – redaktör, författarhustru, tonårsmamma och, enligt omgivningen, inte ett spår våldsam – står anklagad för mord.

Vad har hänt på familjens idylliska gård? Har det att göra med det som skedde där åtta år tidigare? Och varför vägrar Lykke att tala med någon annan än kriminalkommissarie Manfred Olsson?

"Välkommen till Evigheten" är ett modernt ödesdrama och en hyllning till det mest klassiska av deckarteman: mysteriet med det slutna rummet. Vem äger sanningen? Och är det skillnad på att göra rätt och att göra det rätta?

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via BookbeatNextory eller Storytel. 

Siri Bergman (medförfattare Åsa Träff)

1. Någon sorts frid, 2009

Siri är psykolog och psykoterapeut. I hennes praktik hänger man av sig kappan och berättar sina mörkaste hemligheter och djupaste rädslor. Men Siri bär också på en smärta. I hennes och hennes mans skärgårdsstuga som skulle blivit deras drömhem, blir hon alltmer ensam och rädd. 

En av Siris patienter hittas död i vattnet utanför hennes hem. Polisen finner ett självmordsbrev där flickan tackar Siri för att ha hjälpt henne att förstå hur meningslöst livet är. Siris värld rasar samman. Är hon så dålig på sitt jobb? Eller finns det någon annan förklaring?

Siri får en otäck känsla av att någon förföljer henne. Att någon vill henne illa. 

Lyssna på boken på Bookbeat eller Nextory

 

2. Bittrare än döden, 2010

Någonstans i Stockholm, en regnig höstkväll, gömmer sig femåriga Tilda under köksbordet och blir vittne till när någon sparkar hennes mamma till döds. Samtidigt träffar terapeuten Siri och hennes kollega Aina en ny grupp patienter. De ska leda en självhjälpsgrupp för kvinnliga brottsoffer. Kvinnorna i gruppen berättar den ena efter den andra grymma historier om omöjlig kärlek, våld och förnedring. 

Där finns Kattis, som blivit misshandlad av sin föredetta pojkvän och lever med en hotbild. Och Malin, som är ung, lovande friidrotterskan som blev våldtagen efter att ha dejtat en kille hon träffat på internet. Där träffar vi också tonåringen Sofi, som blivit misshandlad av sin styvfar. Och en äldre kvinna Sirkka, som först efter många års äktenskap, förstått att hon blivit fysiskt och psykiskt misshandlad under decennier. 

Lyssna på boken på Bookbeat eller Nextory

 

3. Innan du dog, 2012

Februari 2005 bevittnar en narkotikapåverkad tonårstjej ett brutalt mord i en park i ett av Stockholms mest exlusiva områden. Hon ser både förövare och gärningsman, men hennes minnen blandas med verklighet och groteska hallucinationer. Hon blir ett oanvändbart vittne. 

Fem år senare har terapeuten Siri Bergmans tillvaro äntligen fått balans. Hon är nybliven mamma och hennes kärlek till sambon Markus är stark. 

Siri går igenom en gammal kartong som tillhört Stefan, hennes föredetta man som tog livet av sig. Hon hittar en osannorlik koppling till mordet i parken som är svår att bortförklara. 

Trots att Siri trott att hon kommit över Stefans självmord, kan hon inte släppa att hans död har något med parkmordet att göra. Hon börjar undersöka på egen hand och sugs in i det förflutna. Hennes liv börjar falla samman och börjar tappa greppet om tillvaron och förvandlas slutligen från jägare till villebråd.

Lyssna på boken via Bookbeat eller Nextory.

 

4. Mannen utan hjärta, 2013

En sommardag hittar Miguel Alemany sin sambo, antikhandlaren och mediaprofilen Jussi Ståhl mördad i sitt hem på Södermalm. Jussi har blivit skjuten till döds och sedan har hjärtat skurits ur kroppen och blivit placerad i en antik silverskål. 

Samtidigt erbjuds psykologen Siri Bergman jobb inom polisens gärningsmannaprofilgrupp av sin gamla studiekamrat och vän Vijay. Hon hamnar mitt i utredningen av mordet på Jussi Ståhl. 

På ytan ser det ut som ett enstaka vansinnedåd, men det växer snabbt till något mer oroväckande. Fler brutala mord på män skakar om Stockholm. Det blir snabbt uppenbart att den gemensamma nämnaren är männens sexuella läggning. Men är det verkligen hatbrott? Eller finns sanningen att finna långt tillbaka i offrens förflutna?

Lyssna på boken via Bookbeat eller Nextory

 

5. Eld och djupa vatten, 2015

Två syskon försvinner oförklarligt med ett par veckors mellanrum. Först misstänkts en familjemedlem och sedan en okänd gärningsman. Sedan tycks utredningen köra fast. Kort tid därefter hittas foton på barnen tillsammans med 29-åriga förskoleläraren Kajsa Rantanen, som nyligen hittats död. Vad hände med Kajsa? Och varför finns hon med på bild tillsammans med de försvinnande barnen? Psykologen Siri, som jobbar i polisens gärningsmannagrupp får i uppdrag att titta närmare på brotten. Är det en pedofil som går lös eller är det ett mer komplext fall? Undersökningen förvandlas till en jakt på liv och död, där frågan om vem som är förövare och offer ställs på sin spets. 

Lyssna på boken via Bookbeat eller Nextory.


Moskva Noir (Med författare Paul Leander-Engström)

Böckerna är fristående, men vi rekommenderar att du läser böckerna i ordning för bästa läsupplevelse. 

Tycker du om orginalserien Dirigenten från Cmore? Serien är baserad på Camilla Grebes triologi Moskva Noir.

1. Dirigenten från S:t Petersburg, 2013

Kampen om de riktigt stora pengarna Moskva 2003. Det luktar lågoktanig bensin, svett och byggdamm. Primitivt, brutalt och löftesrikt, precis som Ryssland, tänker den svenske finansmannen Tom Blixen på väg till sitt arbete på Pioneer Capital, landets ledande investmentbank.

De senaste åren har enorma förmögenheter skapats över en natt och många har fått betala med livet i huggsexan om landets rikedomar. Den största möjligheten i firmans historia har just öppnat sig och Tom utses att föra affären i hamn. Uppdragsgivaren är Rysslands största oljebolag, som leds av den mäktige oligarken Romanov.

Tom tror sig kunna hantera den korruption och brutala maktkamp som är självklara inslag i det ryska affärslivet, men finner sig snart indragen i en våldsspiral som kostar flera av hans närmaste livet. När allt ter sig nattsvart får han oväntad hjälp av den ryske åklagaren Sergej Skurov. Deras efterforskningar leder dem in i maktens allra innersta kretsar i Kreml. Mitt i infernot finns också den sköra relationen till medicinstudenten Olga och hennes allvarliga lilla dotter Ksenia med de långa röda flätorna ska de behöva plikta med livet för Tom Blixens affärer? 

Köp boken på Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat eller Nextory
Se serien på Cmore

 

2. Handlaren från Omsk, 2014

En kvav sommarnatt hittas den svenske ambassadörens son, Oscar Rieder, död inne på den svenska ambassaden i Moskva. Bredvid honom ligger en svårt skadad prostituerad, som mot alla odds överlever. Över-åklagare Sergej Skurov kallas in för att utreda fallet med hjälp av den unge ambitiöse polisinspektören Anton Levin.

Skurov tipsar sin vän Tom Blixen om att det ryska bolaget Maratech letar efter en svensktalande efterträdare till den avlidne Rieder. Tom får tjänsten men inser snart att bolaget är inblandat i illegal vapen-handel. Steg för steg nystar Tom och Skurov upp härvan, som visar sig ha förgreningar på högsta politiska nivå i Sverige. Till slut hänger Toms liv på att han kan hitta bevis som avslöjar Maratech och dess svenska samarbetspartners.

Lyssna på boken via Bookbeat eller Nextory
Se serien på Cmore

 

3. Den sovande spionen, 2016

En ovanligt kall vinter håller Sverige i ett järngrepp och de politiska relationerna med Ryssland är minst lika kylslagna. Tom Blixen har återvänt till Stockholm efter många år i Moskva och arbetar för energibolaget Swekraft. Efter ett mystiskt möte med en högt uppsatt rysk tjänsteman avlider Toms chef, tillika företagets vd, till följd av förgiftning. Misstankarna riktas omedelbart mot Ryssland.

Men det som börjar med ett lönnmord eskalerar snabbt till någonting betydligt mer olycksbådande, när ett av Sveriges största kärnkraftverk utsätts för ett förödande sabotage. Tom Blixen och säkerhets polisen Sonny Hellkvist tvingas ta upp jakten på förövaren för att avvärja en internationell konflikt och stoppa en potentiell kärnkraftskatastrof.

Köp boken på Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat eller Nextory
Se serien på Cmore