Läs Birgitta Bergins böcker i rätt ordning!

 

I vilken ordning ska jag läsa Birgitta Bergins böcker? Här hittar du böckerna i rätt ordning!

Birgitta Bergin är född 1962 och är en svensk författare genren feelgood och relationsdrama. Birgitta är uppväxt i Kungälv, har bott i Bryssel i 13 år och bor nu i Marbella. 


Anna Holm

1. Ett oemotståndligt förslag, 2014

Anna Holm är 30 år och fastighetsanalytiker från Kungälv. Anna känner att livet står still. Pojkvännen Jesper är trevlig och jobbet är helt okej, men ändå är det något som saknas. En dag får hon ett rekommenderat brev från advokatbyrån Linberg & Co. Med förvåning läser hon att hon har angetts som arvtagare till fem miljoner euro.

Men för att få ta del av arvet måste hon utföra ett uppdrag. Hela brevet känns fullständigt otroligt, men hon måste ta reda på vad det är hon ska göra för att få arvet. Hon bestämmer sig för att boka in ett möte med advokatbyrån.

Två veckor senare bor hon i sin nya lägenhet på Östermalm i Stockholm och är redo att utföra sitt uppdrag. Men var ska hon börja? Och vem är den här jetset-killen Carl-Henrik Vansbo?

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

 

2. En oemotståndlig affär, 2015

Efter att Anna Holms stora kärlek Calle omkommit i en olycka, har hon gått vidare. Nu är hon styrelseordförande för Vansbo fastighet och försöker få livspusslet att gå ihop. En ny kärleksrelation står långt ner på hennes lista, efter styrelsemöten och matsäckar till treåriga Lucas dagisutflykter.  

Anna träffar den karismatiske bankmannen Fabian på en mässa i Cannes och sveps in i en passionerad relation. Men det är inte bara passionen som lockar Anna. Fabian har ett helt oemotståndligt affärserbjudande, en stor fastighetsaffär i Berlin. Det innebär mer tid för Anna i Berlin, och mer tid för kärleken tillsammans med Fabian. Men samtidigt har hon konstant dåligt samvete när det gäller Lucas. Hon är alltid sist och hämtar på dagis och blir allt mer irriterad på dagisfröken Filip, som Lucas avgudar. Filip med oceanblå ögon, slitna jeans och t-shirt verkar se rakt igenom henne. 

Man ska skilja på affärer och nöjen. Men behöver man verkligen det? Affären med Fabian kräver allt mer av Anna, både i jobbet och privat. Hon känner att hon snart håller på att tappa fotfästet. Och om det inte var nog vägrar Filip lämna henne ifred. Han vill träffa henne och Lucas på fika! Vad är han ute efter egentligen? 

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

 

3. Ett oemotståndligt begär, 2016

Anna Holm har äntligen funnit lyckan men det förflutna lurar i skuggorna.
Anna har ett harmoniskt familjeliv och ett utmanande jobb som företagsledare för Vansbo fastigheter. Hon har allt hon någonsin önskat sig. Men när hennes älskade börjar att arbeta med ett välgörenhetsprojekt drivs de allt längre ifrån varandra. Vem är egentligen projektets mystiska och hemliga grundare?

Det blir inte lättare för relationen när ett svekfullt ex till Anna dyker upp i Stockholm och gör allt för att få kontakt med henne. Till en början står hon emot hans inviter, men när han råkar ut för en olycka ser hon ingen annan utväg än att hjälpa honom. Orosmolnen hopar sig alltmer över Annas nyfunna lycka, och en ödesdiger konfrontation ställer situationen på sin spets. När stormen bedarrat har Anna fler svar än vad hon önskat sig. Först då vet hon vad som är sant och falskt, vem som är hennes vän och vem som är hennes fiende.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

 

4. Ett oemotståndligt liv, 2021

Anna tror inte sina ögon. Killen som kommer in på Riche är en kopia av hennes första kärlek Calle som tragiskt dog innan de hann bygga ett liv tillsammans. Det har tagit många år att glömma Calle och finna kärleken på nytt.

Annas vardag med Filip och hennes två barn skakas om efter mötet i baren. Den unge mannen är som ett spöke från det förflutna och minnena av Calle hotar relationen med Filip. Anna kan inte släppa det: Vem är han? Har han en anknytning till Calle?

Samtidigt tyr sig en ung medarbetare till Anna. Amelia berättar om sin pojkvän och säger att ingen är så ensam som han. Hon kan inte lämna honom, trots att han ofta sviker henne och flyr in i en värld av droger och evigt festande. Han har ingen annan än Amelia. Vem vet vad som skulle ske om hon också överger honom.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.


Elsa och Thore

1. Som ett brev på posten, 2016

Elsa och Thore, 81 år gamla, träffas på en bridgeklubb och blir otroligt förälskade. Ingen av dem hade kunnat ana att de skulle få uppleva kärlek igen så sent i livet. Det känns så härligt, men inte alla ser med blida ögon på deras oväntade förhållande. Hemligheter, girighet och avundsjuka gror i deras respektive familjer. Barn och barnbarn, svärdöttrar och svärsöner, alla verkar ha egna motiv att sätta käppar i hjulet för dem.
När Elsa och Thore bjuder sina familjer på förlovningsfest i skärgården, ställs situationen på sin spets. Och allt precis ALLT som inte får hända händer.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

 

2. Något du inte vet att jag vet, 2017

Ett år har gått sedan den stora förlovningsfesten. Elsa och Thore, 82 år, är nu lyckligt gifta och det är dags att återvända hem från Kanarieöarna. De bjuder ut sina familjer till en helg i skärgården, och när alla släktingar dyker upp vibrerar luften av anspänning. Under året som gått sedan Elsa och Thore skickade ut sina hårda men rättvisa brev, har flera av släktingarna rannsakat sig själva. Men allt är inte frid och fröjd nya hemligheter har staplats på varandra, saker har iakttagits och värderingar har ställts på sin spets. Allting kulminerar i en absurd helg på skärgårdsön.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

 


Ulli

1. Tre veckor, 2012

-Hej, det är jag.
-Hej du.
-Har du tid att prata?
-Nej, egentligen inte. Kan vi ta det ikväll? Det är lite körigt just nu.
-Jag vill helst ta det nu.
-Skit, jag är helstressad. Vad är det som är så viktigt?
-Jag vill skiljas.
Ulli och Peter är det lyckligaste och mest sammansvetsade paret i vänkretsen.
Hur kunde det bli så här? Vad har hänt? Vad händer?
Passionen överrumplar Peter, medan Ulli och tonårspojkarna fylls av alla motstridiga känslor, övergivenhet, saknad, ilska, hat, sorg och vanmakt. Som kulor på ett radband följer under tre omtumlande veckor den ena olyckan tätt på den andra för den krackelerande familjen.
Tar det aldrig slut?

Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.

 

2. Fångad i Marbella, 2013

Lyx, överflöd, droger och sexhandel. Men även känslor och kärlek. Det är vad de båda väninnorna Ulli och Ingela dras in i, när de egentligen bara är ute efter en skön semester för att reda ut redan struliga privatliv.
Fångad i Marbella är en fristående fortsättning av Birgitta Bergins debutroman Tre veckor. Följ Ulli under sju dagar i Marbella. I samma snabba tempo får vi än en gång vara med om hennes galna liv, skratta och gråta, och med andan i halsen vända blad efter blad för att upptäcka att det händer saker i ett ständigt crescendo.
Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.