Läs Åsa Larssons böcker om Rebecka Martinsson i rätt ordning!

I vilken ordning ska jag läsa Åsa Larssons böcker? Här hittar du böckerna i rätt ordning!

Åsa Larsson är mest känd för sina böcker om Rebecka Martinsson som blivit en stor succé. Åsa har tilldelats Svenska Deckarakademins pris som årets bästa debutant för boken Solstorm och årets bästa svenska kriminalroman för boken Det blod som spillts. Hennes böcker med Rebecka Martinsson som huvudkaraktär har filmatiseringas till TV-serie och blivit en stor succé på TV4 och CMORE.


Rebecka Martinsson

Bokserien om Rebecka Martinsson rekommenderas att läsas i rätt ordning. 
TV-serien finns att titta på CMORE. 

1. Solstorm, 2003

I ett sprakande norrsken över Kiruna hittas Kristallkyrkans andlige ledare, Viktor Strandgård, mördad mitt i altargången. Advokaten Rebecka Martinsson, som sedan länge lämnat Kiruna, får ett samtal. Det är mordoffrets syster Sanna, som blivit anklagad för mordet som ringer och behöver Rebeckas hjälp. Rebecka återvänder motvilligt till barndomsstaden. Det väcker många känslor och hon jagas av sitt förflutna och våldsamma krafter som vill stoppa henne. 

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory.
Titta på serien på CMORE.

 

2. Det blod som spillts, 2004

Det har gått nästan 2 år sedan mordet på Kristallkyrkans andlige ledare Viktor Strandgård blev mördad i Kiruna och Rebecka Martinsson blev tvingad tillbaka till sin barndomsstad. Nu är hon sjukskriven och minns knappt vad som hände. Polisinspektör Anna-Maria Mella utreder mordet på prästen Milred Nilsson. Mordet har många likheter med mordet på Viktor Strandgård och polisen söker en copycat. I byn Poikkijärvi, där prästen bodde, värker sanningen under ytan. Milred Nilsson var feminist och hamnde i dispyt med både arbetsgivare och männen i byn... 

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory
Titta på serien på CMORE.

 

3. Svart stig, 2006

På Torneträsks is hittades en kvinna död i en fiskeark. Hur har hon hamnat där? Hennes ögon är stelfrysna och hon har en märklig bandformad brännskada runt vristen. Vem är hon? 
Kiruna polisen Anna-Maria Mella och Sven-Erik Stålnacke letar svar tillsammans med Rebecka Martinsson. Hon har flyttat tillbaka till sin barndomsstad Kiruna efter en lång sjukskrivning och jobbar som åklagare. Det visar snart att kvinnan på isen inte är det enda offret... Sökandet efter mördaren leder poliserna till Mauri Kallis bolagssfär. Den laddade relationen mellan uppkomlingen Kallis och överklassyskonen Diddi och Inna Wattrang bildar fond åt ett drama om pengar och makt.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory
Titta på serien på CMORE. 

4. Till dess vrede upphör, 2008

Luften och hans egna rörelser har rört upp så mycket slam inuti planet att han inte kan se handen om han håller armen utsträckt och lyser på den med ficklampan. Det är som att simma i en grön soppa.   Han ser ingenting. Absolut ingenting. Han vet inte längre vad som är upp och ner.   Linan som är fäst vid hans viktbälte fastnar lite här och där, i lastsurrningskrokar i golvet, i ett avslitet säte, i ett löst säkerhetsbälte. Överallt. Sedan börjar han simma på linan. Krockar med den. Fastnar i den. Den löper som ett spindelnät inuti planet. Och han hittar inte ut.”Någon mördar Wilma Persson och Simon Kyrö när de dyker på ett plan i Vittangijärvi.   Vad är det för gammal hemlighet de har kommit på spåren? Och vem är beredd att mörda för att hindra att den kommer ut?   En mordutredning tar sin början där polisinspektör Anna-Maria Mella hotas och kammaråklagare Rebecka Martinsson får besök av de döda.

Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory
Titta på serien på CMORE.

 

5. Till offer åt Molok, 2012

Det skjuts en björn i Lainio. I björnens mage hittas en tumme från en människa. Några månader senare hittas Sol-Britt Uusitalo ihjälstucken med en grep. Kammaråklagaren Rebecka Martinsson börjar forska i fallet och märker att det går ett stråk av död i Sol-Britts familj. Nu måste de hitta sambanden innan fler faller offer. 

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Nextory
Titta på serien på CMORE.

 

6. Fädernas missgärningar, 2021

– Jag ber dig, Martinsson. Jag orkar inte göra det här. Du måste hjälpa mig. Det är en döende mans sista önskan.

Rättsläkare Lars Pohjanen ber Rebecka Martinsson att utreda ett preskriberat mord. Hon går motvilligt med på detta, fast hon egentligen är arbetstrött och slutkörd.

Snart har hon även en ny mordutredning på sitt bord. Spåren löper samman och leder också till mörka hemligheter i hennes egen familjehistoria.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat eller Storytel

Titta på serien på CMORE.