Läs Åsa Kalmers böcker i rätt ordning

I vilken ordning ska jag läsa Åsa Kalmérs böcker? Här hittar du böckerna i rätt ordning! 

 

Åsa Maria Kalmér, född 26 november 1961 i Stockholm, är en svensk regissör, skådespelare, manusförfattare och scenograf.

Hon inledde sin karriär som skådespelare på 1980-talet och startade Teater Bouffons tillsammans med Michaela Granit. 1991 regisserade hon sin första teaterpjäs, Bernard-Marie Koltès La nuit just avant les forêts, med skådespelaren Thorsten Flinck. Hon var regiassistent åt Ingmar Bergman vid uppsättningarna: Vintersagan 1994 och Rummet och tiden 1993.


 

Naket serien

1. Naket: Det mest intima

Har jag ett bra sexliv? Är det jag fantiserar om normalt? Älskar alla oralsex och analsex? Finns det något jag har missat? I "Naket - det mest intima" får vi reda på vad som sker i sängen, bakom lyckta dörrar och i tankarna; det vi aldrig delar ens med våra närmaste. Hur ser våra sexuella fantasier och sexliv ut efter en handfull relationer och separationer? "Naket" är sprungen ur samtal med kvinnor med vitt skilda erfarenheter, bakgrund och sexuell läggning som delar tankar och känslor om kärleken, döden och kroppen. Regissören och dramatikern Åsa Kalmér debuterar som författare med "Naket", där hon låter individer träda fram. Modigt och ödmjukt berättar de om det mest intima, blottlägger det vackra, utmanande och lustfyllda – avslöjanden du inte anade att du själv känner igen.

Läs boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat, Nextory eller Storytel.

 

2. Naket: Hans mest intima

Efter "Naket – det mest intima" där tjugoen kvinnor delade med sig av tankar om sex, liv och död väcktes Åsa Kalmérs nyfikenhet på hur en motsvarande bok om män skulle se ut. Hur pratar män om sina kroppar, sin lust, sina kärlekar, sina sexuella erfarenheter och erotiska hemligheter?

I "Naket – hans mest intima" har hon samtalat med män i åldrarna 26–95 år. Precis som kvinnorna har männen bakom anonymitetens trygghet kunnat sänka garden, visa sig sårbara och berätta både om passioner och osäkerhet. Könsrollerna kan vara svåra att träda utanför när man vill göra nya sexuella upptäckter eller få slippa förväntade mönster. Boken vittnar om en längtan efter att få vara öppen och fri med sin partner och utforska varandra gränslöst, men också att ta emot ömhet och närhet.

Åsa Kalmér har en imponerande förmåga att få människor att prata om det mest intima – sexualitet, drömmar, fantasier och rädslor. Den sexuella lusten är en stor källa till både livsglädje, äventyr och lek och upptar mäns tankar stora delar av dygnet. Möt tjugoen modiga och oförställda män som vågat dela med sig av det mest förbjudna.

Läs boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat, Nextory eller Storytel.