Läs Anna Karolinas böcker i rätt ordning!

 

I vilken ordning ska jag läsa Anna Karolinas böcker? Här hittar du ordningen på böckerna!

Anna Karolina har arbetat som polis i femton år och är känd för sina trovärdiga polisiära beskrivningar. 2014 debuterade hon med Stöld av babian som nominerades till Crimetimes debutantpris och Stora Ljudbokspriset. Därefter har hon skrivit ytterligare fem böcker och översatts till ett flertal språk. Tillsammans med Mons Kallentoft skrev hon succéböckerna Falco och Albino. Försvararen är första delen i en ny serie om polisen Ebba Tapper som headhuntas till en av Sveriges främsta advokatbyråer. Läs Anna Karolinas böcker i rätt ordning!


Amanda Paller

 

1. Stöld av babian 

Adnan har just avtjänat ett straff för grovt narkotikabrott. Nu måste han skaffa stålar snabbt för att betala sina skulder. Magnus är kriminalkommissarie och balanserar på lagens gränser i sin jakt att sätta dit buset. Han är svag för kvinnor.

Amanda är nykläckt polis. Hon har valt yrket av ett väldigt personligt skäl: systerns självmord. Några är ansvariga. Och de ska få betala. Två män ligger överst på listan: en kriminell och en polis. Hon är beredd att offra allt.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den på Bookbeat eller Nextory.

 

2. Står dig ingen åter, 2016

En kvinna mördar sin sjuåriga dotter och polisen hittar ingen annan förklaring än att hon var påverkad av det hallucinogena preparatet "badsalt", även känt som "kannibaldrogen" MDPV. När flera liknande mord sker i Stockholm blir det polisens högsta prioritet att komma åt den som levererar den livsfarliga drogen, maffialedaren Milorad Kraljevic.

På eget bevåg nästlar sig den unga ambitiösa polisen Amanda in i kretsarna kring maffialedaren. Risken att bli avslöjad är stor. Och inte blir den mindre när Adnan dyker upp igen. De har haft ett hemligt kärleksförhållande, men han har under några år varit på flykt från rättvisan som misstänkt polismördare. Att han är far till hennes tvillingar har hon lyckats hålla hemligt till nu. Men när ett av barnen blir kidnappat sätts allt på spel.

Samtidigt är ett nytt parti "badsalt" på väg in i landet och risken är hög att drogen skördar nya offer.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den på Bookbeat eller Nextory.

 

3. Förlorat ansikte, 2017

Den unga flyktingen Tara får syra kastat i ansiktet. En man kör henne till sjukhuset men försvinner innan någon hinner se vem han är. Dådet tycks vara hedersrelaterat, men när Amanda Paller tar över polisutredningen anar hon att något annat ligger bakom attacken. Då händer det som inte får hända: Tara försvinner spårlöst från sitt rum på sjukhuset.

Förre polisen Magnus kommer ut från fängelset. Livet ligger i spillror. Det ljusnar när Felipe erbjuder honom ett jobb på bageri, men innan han vet ordet av befinner han sig mitt i en uppgörelse i undre världen.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den på Bookbeat eller Nextory.

 

4. Mullvaden, 2022

Polisen Amanda Paller får i uppdrag att infiltrera Benny Berg, Sveriges största tillverkare av metamfetamin som lever ett nedtonat Svenssonliv. Operationen leds av aktionsgruppen i Stockholm. Amanda ska tillsammans med kollegan Tony Seger spela ett nygift par som flyttar in i familjen Bergs radhusområde. 

Relationen till kollegan försvårar uppdraget Tony avskyr Amanda. För det är ju ingen hemlighet inom kåren att Amanda har barn med värdetransportrånaren och polismördaren Adnan Nasimi. 

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den på Bookbeat. 

Ebba Tapper

1. Försvararen, 2020

"En av oss kommer att dö idag."

"En av oss kommer att dö idag". Yttrar sig Jasmine Moretti en julafton till sin lillebror Nicolas. De firar julafton tillsammans på pubens toalett med ett par linor kakain. De fortsätter festen tills de däckar i Jasmines soffa. Bara en av dem vaknar. Ebba Tapper, som är uppsagd från sitt jobb, väcks av ett knackande på dörren. Bakom dörren står advokaten Angela Khöler. Hon behöver Ebbas hjälp och godtar inte nej som svar. Ebba blir plötsligt biträdande jurist i Sveriges hetaste mordutredning. Hon kastas in i fallet och kvingar konfrontera sina tidigare kollegor och orsaken till varför de frös ut henne. En maktkamp där bägge sidor vill vinna. Men vem vill det mest?

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den på Bookbeat eller Nextory.

 

2. Livvakten, 2021

Miljardären Martin Spendel mördas och snart grips hans fru för mordet, affärskvinnan Anita Spendel. Köhlers Advokatbyrå med den skarpa utredaren Ebba Tapper tar sig an Anitas försvar. Ebbas efterforskningar leder henne mot en parallell värld med gängskjutningar, droger och trafficking.

På andra sidan stan kämpar förortstjejen Bianca Aquilera med att få vardagen att gå ihop. Hon är ensamstående mamma, lever på existensminimum och har ett ex som åker in och ut på kåken. Men så förändras allt. Bianca rekryteras till en topposition inom Spendels fraktbolag. Ingen förstår hur det har gått till. Hennes väg mot makten ter sig alltför snabb och omgärdas av frågetecken.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den på Bookbeat, Nextory eller Storytel.