Läs Anna Lena Stålnackes böcker i rätt ordning!

I vilken ordning ska jag läsa Anna Lena Stålnackes böcker? Här hittar du böckerna i rätt ordning! 

ANNA LENA STÅLNACKE är journalist, författare och hängiven sakletare på loppisar. Hon har medverkat i Dagens Nyheter, Femina och Vagabond samt skrivit rese-, läro- och ungdomsböcker. Tant Gredelins julbryderier är den tredje delen i serien om Vivi, efter Tant Gredelins Vintage och Tant Gredelin på turné.


Tant Gredelin

 

1. Tant Gredelins vintage

Framtidsutsikt: Fet, ful, fattig och förvisad till förorten. 

Utkastad från sitt tidigare, lyckade liv som hyllad fotograf med sekelskiftesvåning på Östermalm och en hel skara kindpussande mingelväninnor har Vivi tappat bort sig själv. 

På sin födelsedag hittar hon ett vackert silkeslinne i en second hand-butik och trots att bankkontot ekar tomat slår hon till. Men ödet är inte nådigt: linnet är för litet. Uppgiven säljer hon det vackra plagget på Tradera, men det som var en besvikelse öppnar dörren till nya möjligheter, där den enes avlagda gamla kläder är den andres fynd. 

Runt henne samlas ett nya närverk av vänner, och Vivi har chansen att omskapa sitt liv, men då måste invanda normer om vad som är framgång, lycka och status förpassas till återvinningscentralen och recyclas till något annorlunda... 

Tant Gredelins Vintage är en berättelse om vänskap och att våga börja om på nytt, trots att man är 50+ och i mångas ögon förbrukad.

Köp boken på Adlibris eller Bokus.

Lyssna på den som ljudbok via Bookbeat eller Nextory.

 

2. Tant Gredelin på turné

Så var de hemlösa. 

Vivi har blivit av med både butikslokal och bostad. Tillsammans med Marika ger hon sig ut på en road trip genom sensommarsverige i den graffitimålade gamla bussen Merkurius, för att sälja sina varor på loppisar.

Ett hotfullt meddelande från en amerikansk advokatfirma får Vivis förflutna att hinna ikapp henne, och plötsligt känner hon sig väldigt ensam.

Åttiotvååriga Maj-Britt har äntligen kommit iväg på resan till Capri hon drömt om i flera årtionden. Ally-ali och sångerskan Viola är på turné i USA. Vivi måste motvilligt vända sig till sitt ex, som är jurist.

För Marika ser det lika illa ut. Tillsammans ger de sig ut på en road trip genom sensommarsverige i den graffitimålade gamla bussen Merkurius. 

När det ser som mörkast ut får Vivi ett oväntat erbjudande som kan lösa hennes problem, men som för med sig ett svårsmält villkor. Ska Vivi våga anta utmaningen?  

Tant Gredelin på turné är den fristående fortsättningen på succén Tant Gredelins vintage.

Köp boken på Adlibris eller Bokus.

Lyssna på den som ljudbok via Bookbeat eller Nextory.

 

3. Tant Gredelins julbryderier

Gamla stan fullkomligt pyser av julmys, och Vivs vintagebutik har äntligen ett hem. Hon och Mick är nyförälskade, och vore det inte för en sak så vore livet perfekt.

Vivis hyresvärd vill att hon ska göra folk av hans bortskämda vuxna dotter, och klarar hon inte det så förlorar hon lokalen och är tillbaka på ruta ett.

En sjuttiotalsväska på vift, djurrättsaktivister osande av julilska, en frånvarande mamma som plötsligt lägger sig i, kärlekstörstande pensionärer och ett luciatåg som Stockholm sent ska glömma gör att julbryderierna svämmar över.

Samtidigt känner sig Vivi sviken av den raseribroderande Marika. De som skulle skapa nya fina minnen tillsammans. Är en fridfull jul i den lilla butiken på Själagårdsgatan möjlig?

Vivi försöker följa Ally-Alis motto: "Man måste försöka välja medvetet vad man vill minnas, för det är det liv man får".  

Köp boken på Adlibris eller Bokus.

Lyssna på den som ljudbok via Bookbeat eller Nextory.