Läs Anna Breitholtz Monsens böcker i rätt ordning

I vilken ordning ska jag läsa Anna Breitholtz Monsens böcker? Här hittar du böckerna i rätt ordning! 

Anna Breitholtz Monsén är författare och marknadsförare och aktuell med deckaren SLOTTET, en uppföljare till STRANDEN.

Anna flyttade från Stockholms innerstad till den skånska kusten, och satsade på livsdrömmen att skriva böcker.


 

Lina Lantz serien

1. Stranden

NOMINERAD TILL ÅRETS DECKARDEBUT! (Crimetime Award)

Det är 1988. 

Sextonåringarna Erik och Peter har sommarlov och fördriver de långa dagarna vid havet med freestyle­lurarna i öronen. En dag försvinner Peter spårlöst. Det enda han lämnar efter sig är några blodiga kläder på stranden. 

Drygt trettio år senare kommer den före detta polisen och livvakten Lina Lantz till Sandinge i Skåne. Hon har ärvt ett gammalt hus efter en vän till familjen och leker med tanken på att börja ett nytt liv i den lilla kuststaden tillsammans med sina katter. När en ung man hittas mördad på stranden dras Lina motvilligt in i en utredning som leder henne tillbaka till händelserna den där sommaren för länge sedan.  

Stranden, en deckare med både värme och mörka undertoner, är första delen i debutanten Anna Breitholtz Monséns serie om Lina Lantz och hennes egensinniga morfar i skånska Sandinge.

ANNA BREITHOLTZ MONSÉN flyttade från Stockholms innerstad till Skåne för att verkliga en livsdröm. Efter att ha läst hundratals deckare ville Anna skriva en deckare som hon själv skulle uppskatta, med både humor och mörka undertoner. Gärna med egensinniga karaktärer som inte följer en utstakad väg. Det blev startskottet för serien om Lina Lantz. I dag jobbar hon som författare och digital strateg och bor tillsammans med sin man, deras tvillingsöner och katter i Ängelholm, nära stranden.

"Jättesvår att lägga ifrån sig."
- Deckarpanelen, TV4

"Det tar inte lång tid innan berättelsen har slagit klorna i mig, för detta är en stark debut."
- Lotta Olsson, DN

"Boken bjuder på både fina miljöskildringar och intressanta personporträtt. Förutom att den är spännande, finns här både galghumor och en omskakande historia."
- Inger Wassenius, BTJ

Läs boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat, Nextory eller Storytel.

 

2. Slottet

I en svart sopsäck påträffas kvarlevorna av en okänd person på slottet Sindstaholms marker utanför skånska Sandinge. Samtidigt anmäls slottets åttioåriga ägarinna Tyra Syderhielm försvunnen av sina barnbarn. Linas morfar, den pensionerade polisen Eskil, är övertygad om att hans vän Tyra är i fara. Lina, som vill fira en lugn jul med sin morfar och katterna, blir mot sin vilja indragen i en ny mordhistoria som sträcker sig långt tillbaka i tiden. 

Slottet är den fristående uppföljaren till Anna Breitholtz Monséns rosade debut Stranden, den första delen i en serie om den före detta polisen och livvakten Lina Lantz, hennes egensinniga morfar och färgstarka närpolisen Madde. Böckerna om Lina Lantz är psykologiska deckare med både svärta och värme, om utanförskap och att finna sin väg.

ANNA BREITHOLTZ MONSÉN är författare och marknadsstrateg och bor med man, tvilling­söner och katter i Ängelholm. Inspirerad av sin egen släkt vill hon i Slottet lyfta fram de starka kvinnor som inte alltid fått sin rätt­mätiga plats i historieböckerna. Slottet är Anna Breitholtz Monséns efterlängtade uppföljare till debut­succén Stranden, som sålts i över 100 000 exemplar.  

"Detta är känsloladdat spänning när den är som allra bäst, med ett slut som överraskar. Karaktärerna och miljön känns väldigt trovärdiga." 
- Kustbokstanten

"Det här mina vänner, är en av årets mest efterlängtade böcker!" 
- Lollosbokhorna

"Det tar inte lång tid innan berättelsen har slagit klorna i mig, för detta är en stark debut." 
- Lotta Olsson, DN om Stranden

Läs boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat, Nextory eller Storytel.