Läs Ann Cleeves böcker i rätt ordning

I vilken ordning ska jag läsa Ann Cleeves böcker? Här hittar du ordningen på böckerna!

Ann Cleeves, född 1954, är en brittisk kriminalförfattare, främst känd för sina romanserier om Vera Stanhope och Jimmy Perez som båda blivit TV-serier. Hon belönades 2006 med The Duncan Lawrie Dagger-priset för romanen Svart som natten, och 2017 fick hon CWA Diamond Dagger för sitt författarskap


 

North Devon-serien

1. Albatross, 2020

Poliskommissarie Matthew Venn står utanför kyrkan i det lilla samhället Barnstaple i norra Devon och betraktar sin fars begravning på avstånd. Samma dag som Matthew vände ryggen åt den strikta frikyrkliga församling han växt upp i, förlorade han också kontakten med sin familj.

Nu är han tillbaka i sina barndomstrakter, inte bara för att sörja sin far, utan för att ta sig an sitt första stora fall i polisregionen Two rivers. En man har hittats mördad på stranden nära Matthews nya hem: han har blivit knivhuggen, och han har en albatross tatuerad i nacken. Matthew lägger all sin kraft på att hitta gärningsmannen, och det blir en jakt som tar honom och hans team tillbaka till människorna från förr, och de livsfarliga hemligheter de döljer.

Köp boken på Adlibris eller Bokus.

Lyssna på den som ljudbok via BookbeatNextory eller Storytel.

2. Häger, 2022

Poliskommissarie Matthew Venn kallas till en spektakulär mordplats i en konstnärsateljé. Den före detta läkaren Nigel Yeo har huggits till döds med en sylvass glasskärva. Yeo framstår som ett osannolikt mordoffer. Trots det har någon velat honom ont, någon som inte drar sig för ytterligare dåd. Utredningen för Matthew in i en härva av lögner som gör balansgången mellan professionellt och privat allt svårare.

Köp boken på Adlibris eller Bokus.

Lyssna på den som ljudbok via BookbeatNextory eller Storytel.