Läs Andreas Eks böcker i rätt ordning

I vilken ordning ska jag läsa Andreas Eks böcker? Här hittar du ordningen på böckerna!

 

Andreas Ek har arbetat som polis i 16 år, senast som kriminaltekniker med brottsplatsundersökningar. I slutet av 2021 sade han upp sig för att satsa på sin författarkarriär och arbetar nu parallellt som brandman.

Han har skrivit den dystopiska ljudboksserien Raseri, där Törst nominerades till Selmapriset 2019. Förödelse, Fruktan och Flykt gavs ut 2021 och blev snabbt uppskattade av lyssnarna. Vintern 2023 kommer den efterlängtade sjätte delen.


 

Jannica Brandt serien

 

1. Mörkret inom honom

Kriminalinspektör Niklas Fridh vid Stockholm Syds enhet för grova brott förväntar sig en lugn återgång till arbetet, efter några månaders sjukskrivning. Men när en ung kvinna hittas brutalt mördad i ett friluftsområde blir jakten på en kallblodig gärningsman högst personlig.

Tillsammans med sin ambitiösa kollega Jannica Brandt tar Niklas helt nya vägar för att hitta fram till sanningen. När det visar sig att mördaren har fler liv på sitt samvete avslöjas kopplingar till ett av Niklas tidigare fall – ett ärende som han aldrig kunnat glömma.

Läs boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat, Nextory eller Storytel.

 

2. Det hon slåss för

Mats Cronstedt, vd på Sveriges mest framgångsrika advokatfirma, drabbas av ett inbrott och blir bestulen på sin mörkaste hemlighet. När en anställd hittas mördad förstår Mats att det har kopplingar till stölden och att han kan stå på tur.

Jannica Brandt på enheten för grova brott i södra Stockholm får huvudansvaret för mordutredningen. Tillsammans med kollegorna nystas ärendet upp och ett avslöjande som visar sig dölja en fruktansvärd sanning skapar ett eko runt om i världen.

Läs boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat, Nextory eller Storytel.

 

3. Han älskade dem alla

Göran är en medelålders låssmed som drömmer om den stora kärleken. Hans eget familjeliv går på tomgång - tonårssonen spelar mest hockey och gnistan i äktenskapet har falnat. Tillgång till mjukvaran i larm- och övervakningsutrustning samt en extranyckel till de lås han installerar ger honom en genväg in i människors liv, men nyckeln till unga kvinnors hjärtan är svårare att komma åt.
När en person hittas mördad i en gångtunnel kallas Jannica Brandt, utredare på enheten för grova brott, till platsen. Det uppdagas snart att brottet har betydande likheter med tidigare ouppklarade mordfall och misstanken att man jagar en seriemördare växer sig allt starkare.
En intensiv katt- och råttalek - där polisen emellanåt kommer brännande nära gärningsmannen - tar sin början. Men det mördaren inte vet är att ödet riskerar att slå tillbaka, och att hans egen son svävar i livsfara.

Läs boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat, Nextory eller Storytel.


 

Joel Adler serien

 

1. Den sista marionetten

Joel Adler är en före detta operatör vid Sveriges hemligaste specialförband som efter en förödande insats i Somalia nu lever ett ensamt och kringflackande liv. Krig har varit hans arbetsplats och åren som elitsoldat har format både hans starka psyke och imponerande fysik.

Efter ett slumpmässigt möte på ett hotellrum vaknar han upp med den vackra Tess mördad bredvid sig i sängen. Innan Joel hinner göra något åt situationen ringer telefonen samtidigt som polisen bankar på dörren. Rösten i andra änden ger honom ett ultimatum, antingen straffas för mordet eller följa instruktionerna och bli en marionett. Joel fattar ett snabbt beslut. Ett beslut han för evigt kommer att ångra.

Den sista marionetten är en intensiv spänningsroman som utspelar sig i hjärtat av Stockholm, där ingenting är som det verkar. När Joel inser vilka som ligger bakom och vad deras mål är så har han inget annat val än att ta lagen i sina egna händer. Han är den enda som kan stoppa en snabbt annalkande katastrof.

Läs boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat, Nextory eller Storytel.

 

2. Den åtråvärda livvakten (Fristående)

Den tidigare elitsoldaten Joel Adler är nu en fri man efter sin häktning, och är redo att lämna livet som frihetsberövad bakom sig. Han hinner knappt sätta en fot utanför häktet innan han möts av den mexikanske mannen Javier, som står utanför grindarna och väntar på honom.

Javier tar Joel till den förmögna affärsmannen Louis som fruktar att dottern Izabela är i stor fara och måltavla för den mexikanska kartellen. Han ber Joel att agera livvakt för henne i utbyte mot en stor summa pengar. Louis är övertygad om att Joel är den bäst lämpade för jobbet och riskerar inget sämre för sin dotter. Det är ett uppdrag ämnat för Joel, som egentligen vill tacka nej, men pengarna lockar för mycket.

Trots hans förmåga och skicklighet kidnappas Izabela och Joel möter en verklighet som är mer skrämmande än något han någonsin upplevt tidigare. Det blir upp till Joel att rädda inte bara Izabela, utan flera andra kvinnor som fått möta samma öde som henne.

'Den åtråvärde livvakten' är den fristående fortsättningen på den actionfyllda spänningsserien om före detta elitsoldaten Joel Adler, som inleddes med "Den sista marionetten" (2022).

Läs boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat, Nextory eller Storytel.