Läs Anders Nilssons böcker i rätt ordning

I vilken ordning ska jag läsa Anders Nilssons böcker? Här hittar du böckerna i rätt ordning! 

Carl Anders Bertil Nilsson, född 15 augusti 1963 i Kil, Värmland, är en svensk regissör, manusförfattare och fotograf. Han är bror till musikern Bengt Nilsson.

Han arbetade som bland annat klippare, fotograf och manusförfattare med Mats Helge på 1980- och 90-talen och slog igenom som regissör 1999 med filmen Noll tolerans.

Han har i tv-debatter uttalat sig mot fildelning och sade, i samband med att Swefilmer stängdes ned "Vi är ingen anonym Hollywood-studio. Vi är ett gäng filmare och andra med rejält patos och vi ger oss inte när nån spottar oss i ansiktet genom att stjäla våra filmer och lägga ut dem på kriminella sajter och på olika sätt dela dem i gratisvärlden. Lika förolämpande som om nån hade stulit rent fysisk egendom. Det fattar inte alla."

Johan Falk-serien är en spännande och actionpackad svensk kriminalserie som följer den skicklige polisen Johan Falk i hans kamp mot brottsligheten. Med starka skådespelarprestationer och realistiskt gestaltade karaktärer har serien blivit en favorit bland tittare världen över. Handlingen kretsar kring Falks strävan att bekämpa organiserad brottslighet, där varje avsnitt fängslar med sin intensitet och dramatik. Serien har även utforskat komplexa moraliska dilemman och personliga uppoffringar, vilket ger den en djupare dimension. Med en mix av action, spänning och känslosamma ögonblick har Johan Falk-serien blivit en zeitgeist för kriminaldraman och är ett måste för alla som älskar nervkittlande berättelser om rättvisa och moral.

Johan Falk Serien

1. Slutet var bara början

En bil kör mot ett regnigt Göteborg och mannen bakom ratten är orolig. Greppet hårdnar och på den högra handen saknas två fingrar. Det har gått nio år sedan han offrade sitt liv för att rädda sin familj. Hans kropp hittades aldrig.

Göteborg är hans stad, där har han levt och arbetat, men när han kör upp på den nybyggda Hisingsbron känner han inte igen sig. Han ser på sin stympade högerhand och minns smärtan från tortyren, minns avrättningen.

Han borde egentligen inte vara här. Men han måste. Skuggor från det förflutna har vaknat till liv och en gåtfull ny fiende hotar att krossa honom och allt han tror på. Det har till sist blivit dags att ställa allt till rätta.

Johan Falk är tillbaka.

Johan Falk: Slutet var bara början är fortsättningen på berättelsen om en av vår tids mest älskade filmkaraktärer.

ANDERS NILSSON är en av Sveriges mest erfarna action- och thrillerregissörer, manusförfattare och showrunner storyteller, som han sammanfattar det själv flerfaldigt prisbelönad och med ett femtiotal långfilmer och tv-serier i bagaget. Tillsammans med filmproducenten Joakim Hansson skapade han 1998 den drivne och egensinnige snuten Johan Falk. Idag är de tjugo filmerna en av svensk filmhistorias mest populära och framgångsrika filmserier. Anders är född 1963 i värmländska Kil och bor idag med sin familj i Trollhättan. Johan Falk: Slutet var bara början är hans skönlitterära debut.

Köp boken på Adlibris eller Bokus. Lyssna på den via Bookbeat , Nextory eller Storytel.