Läs Alex Ahndorils böcker i rätt ordning

I vilken ordning ska jag läsa Alex Ahndorils böcker? Här hittar du ordningen på böckerna!

 

Alex Ahndoril är en öppen pseudonym för det svenska författarparet, tillika äkta paret, Alexandra Coelho Ahndoril (född 1966) och Alexander Ahndoril (född 1967), som också är författarna bakom Lars Kepler med den internationellt bästsäljande Joona Linna-serien. Alex Ahndorils planerade serie av pusseldeckare placerade i här och nu i Sverige och går under namnet Nyckelserien.


 

Nyckelserien

1. Jag kommer att hitta nyckeln.

"Jag kommer att hitta nyckeln" är första delen i en serie pusseldeckare av författarduon bakom Lars Kepler.

 

Privatdetektiv Julia Stark får ett oväntat besök på kontoret av en man. Han är en av ägarna till ett framgångsrikt familjeföretag. Dagen innan hade de haft bolagsstämma och middag på godset i Västernorrland. På morgonen hittade han ett fotografi i sin telefon på en bunden, blodig man med en säck över huvudet.

På grund av alkoholrelaterad minnesförlust har han ingen aning om var bilden kommer ifrån och vill därför anlita Stark detektivbyrå för att ta reda på om det är han som är förövaren innan polisen kopplas in.

Julia ber sin exman Sidney Mendelson att ta ledigt från Norrmalmspolisen och följa med henne till skogarna. Hon vet att hon kommer att behöva hans hjälp och drömmer samtidigt om att på något sätt vinna tillbaka hans kärlek.

Julia och Sidney tas emot som gäster på det överdådiga godset och börjar leta efter sanningen medan de äter middagar och umgås med alla familjemedlemmar som teoretiskt sett skulle kunna vara iblandade i mordet.

Läsaren ges möjligheten att med sin egen människokännedom, iakttagelseförmåga och sitt logiska tänkande leta efter nyckeln till gåtan tillsammans med Julia Stark.

"Författarna är lysande stilister" Dagens Nyheter

Läs boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat, Nextory eller Storytel.

 

2. Jag blundar och ber

Privatdetektiv Julia Stark blir anlitad av den berömda skådespelerskan Bianca Salo som är övertygad om att hennes döde fästman har börjat stalka henne. Natten innan hade Bianca vaknat av att han stod i hennes sovrum och ett par dagar tidigare tog han sig in i hennes loge på Dramaten och tände eld på en klänning.

För tre år sedan fick Bianca beskedet om fästmannens plötsliga bortgång på ett hotellrum i Helsingfors. Hon befann sig i Stockholm, spelade den kvinnliga huvudrollen i Shakespeares tragedi "Macbeth", kollapsade på scen och hela föreställningen lades ner efter bara någon vecka.

Nu har samma ensemble och samma regissör fått en ny chans med "Macbeth". Julia följer med Bianca på repetitionerna för att bevaka henne och samtidigt kartlägga människorna runt henne eftersom stalkern tycks röra sig fritt innanför teaterns skalskydd. Nästan ingen av skådespelarna har alibi för incidenterna och väldiga spänningar anas precis under ytan.

Julia ber sin exman Sidney att undersöka oklarheterna kring fästmannens död. Det börjar bli bråttom att hitta nyckeln eftersom allt tyder på att Biancas stalker har gått in i den sista aktiva fasen som ofta slutar med våld och död. För att lösa detta mystiska fall måste Julia Stark uppbåda hela sin psykologiska fingertoppskänsla, sin iakttagelseförmåga och sitt logiska tänkande.

Pusseldeckaren "Jag blundar och ber" är den andra delen i Nyckelserien av Alex Ahndoril, författarduon bakom Lars Kepler.

Läs boken på Adlibris eller Bokus. Eller lyssna på den via Bookbeat, Nextory eller Storytel.